Sant Jordi des dels balcons d'Osona

Concert veïnal a Manlleu o roses per als sanitaris a Vic, algunes de les iniciatives en una diada atípica

Sant Jordi confinat, a Manlleu.
Sant Jordi confinat, a Manlleu. | Adrià Costa
Carles Fiter
23 d'abril del 2020
Actualitzat el 24 d'abril a les 14:00h
La diada de Sant Jordi d'enguany ha estat atípica. Tot i això, veïns d'arreu de la comarca ho han volgut celebrar a la seva manera, la gran majoria des dels balcons. A Manlleu, per exemple, al carrer Puig-Agut, els veïns han organitzat un concert per celebrar el Sant Jordi confinat. Han entonat la cançó de Jaume Sisa Qualsevol nit pot sortir el sol. Com diu la lletra: "de les tristors en farem fum".


De fet, l'Ajuntament de la capital del Ter ha animat als veïns a fer "volar la imaginació" decorant finestres i balcons amb els contes i les llegendes de Sant Jordi.

D'altra banda, una cercavila festiva ha recorregut els barris de la ciutat a càrrec del clown i speaker Pep Callau i els Pepsicolen. 

Roses per als sanitaris

Hi ha hagut altres iniciatives, com la del Garden Tona, que ha regalat més d'un centenar de roses als professionals de l'Hospital de la Santa Creu de Vic com a "mostra d'agraïment al personal de l'hospital per l'esforç d'aquests dies", tal com explicava el seu gerent Marc Terricabras.

Mascaretes per a tothom

A l'Esquirol, per exemple, regidors i un grup de voluntaris han aprofitat la diada per començar a repartir més de 2.200 mascaretes quirúrgiques per a tots els veïns de l'Esquirol, Cantonigròs i Sant Martí Sescorts. S'han pogut aconseguir gràcies a la col·laboració de diverses empreses locals.

D'altra banda, durant la diada de Sant Jordi, amb la col·laboració de la Cabrerès Associació de Comerciants, la majoria d'establiments oberts han repartit roses per als veïns que han fet la compra.



 
Arxivat a