VÍDEO Pelat i Pelut canten Verdaguer a ritme de rumba

El grup osonenc publica el videoclip de "Compte" per Sant Jordi coincidint amb el 175è aniversari del poeta de Folgueroles

Un frame del videoclip de Pelat i Pelut
Un frame del videoclip de Pelat i Pelut | YouTube
Osona.com
23 d'abril del 2020

Jacint Verdaguer, a ritme de rumba. El grup osonenc Pelat i Pelut han publicat aquest Sant Jordi l'adaptació a ritme de rumba del poema Compte, inclòs al llibre Al Cel. D'aquesta manera, la banda vol retre homenatge a la figura del poeta de Folgueroles amb motiu del 175è aniversari del seu naixement. De fet, tal com es pot veure en les imatges, el vídeo s'ha enregistrat a l'ermita de la Damunt, un lloc emblemàtic dins l'obra del poeta.

El projecte va sorgir arran de l'espectacle Carpe Noctem que es va estrenar al Teatre Eliseu de Roda de Ter a finals del 2018 on es van adaptar un recull de poemes de diversos autors d'Osona relacionats amb la nit i entre els quals també hi havia Verdaguer.

L'adaptació a ritme de rumba s'ha enregistrat a l'estudi del productor Carlos Manzanares que també ha treballat amb artistes com El Kanka, Muerdo, Suu, entre altres. També s'han associat amb la cooperativa de disseny Partee, que ha treballat amb formacions com Oques Grasses i Miki Núñez, per fer-ne el videoclip.