El pavelló Vic Salut ja ha rebut una seixantena de pacients

El Consorci Hospital de Vic no preveu el tancament davant la possibilitat de rebrots

El pavelló Vic Salut, abans d'obrir les portes
El pavelló Vic Salut, abans d'obrir les portes | Adrià Costa
Osona.com
23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:45h
L'hospital de campanya de Vic, el pavelló Vic Salut, ha rebut una seixantena de pacients en les dues setmanes que porta en funcionament. Segons ha explicat Xavier Quer, responsable mèdic de l'equipament, cada dia entren en dues i quatre persones, mentre que el ritme d'altes oscil·la entre una i quatre. De moment, manifesten des del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) no hi ha intenció de desmuntar-lo malgrat que la xifra d'ingressos a la comarca està anant els darrers dies a la baixa. Quer recorda que les UCI "segueixen plenes" i que existeix "el risc dels rebrots".

Coincidint amb les dues setmanes de la posada en marxa del pavelló Vic Salut, Consorci Hospitalari de Vic, Consell Comarcal d'Osona i Ajuntament de Vic han volgut fer balanç de la situació en què es troben. El pavelló Vic Salut, posat en marxa el passat dia 8, buscava ser una via per descongestionar l'Hospital Universitari de Vic.

En aquestes dues setmanes, ha explicat Xavier Quer, responsable mèdic del pavelló Vic Salut, hi han ingressat una seixantena de persones i s'han donat 35 altes. A hores d'ara, el ritme d'entrades és d'entre dues i sis persones diàries, i el de sortides oscil·la entre una i quatre.

Aquest dimecres, a l'hospital de campanya –que ha arribat a acollir en el seu moment més àlgid a 28 pacients- hi ha 21 persones ingressades. El ritme d'ingressos ha baixat en els darrers dies, però, segons ha recalcat Quer "les UCI segueixen plenes". Per aquesta raó ha descartat que l'equipament pugui deixar de funcionar properament. I ha subratllat el risc "als rebrots" existent motivat per la tornada a la feina de moltes persones. "Cal estar atents", ha insistit.
 

Els responsables municipals i sanitaris a les portes de l'equipament aquest dimecres Foto: ACN


Una de les iniciatives pioners de l'equipament, ha destacat Quer, és que es permet als pacients veure als seus familiars a través d'un vidre i parlar amb ells a través d'un telèfon, un sistema similar al dels locutoris de la presó. Quer ha posat l'èmfasi en el fet que, malgrat ser un hospital provisional, està funcionant amb totes les garanties. I ha destacat la tasca que estan duent a terme els professionals sanitaris i voluntaris, entre els quals hi ha estudiants de medicina, jubilats i metges que fan "hores extra" a l'hospital de campanya.

Una necessitat

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha reiterat que malgrat que la decisió d'instal·lar un hospital de campanya a Osona va ser del Departament de Salut, està sent un equipament del tot necessari que ha permès descongestionar els hospitals de la comarca. Cal recordar que a banda de l'Hospital Universitari de Vic, també hi ha pacients amb la Covid-19 a l'hospital Sant Jaume de Manlleu.

En el cas de l'Hospital de Vic, gràcies al pavelló Vic Salut i a la disminució del ritme de contagis, es comença a recuperar l'activitat habitual. Segons han explicat fonts del centre, aquests dies ja s'estan programant les primeres operacions no urgents i, si tot va bé, l'activitat de consultes externes més urgent podria començar a activar-se en els propers dies.


Arxivat a