Coronavirus

Manlleu aprova una línia d'ajuts de 375.000 euros per a famílies i empreses

Les subvencions oscil·laran entre els 300 i els 1.000 euros

per Osona.com , 24 d'abril de 2020 a les 12:55 |
Cartell amb el lema «Tot anirà bé» en un habitatge de Manlleu | Adrià Costa
L'Ajuntament de Manlleu ha aprovat dues línies d'ajuts d'urgència social per a famílies i empreses afectades per la crisi de coronavirus. En total, destinaran una partida de 375.000 euros: 120.000 per a les famílies i 255.000 per a les empreses. En el cas de les famílies, són ajuts per cobrir necessitats bàsiques. 

Van adreçades a afectats per ERTO, persones que s'han quedat sense feina i no tenen dret a la prestació per desocupació; que durant l'estat d'alarma se'ls ha acabat l'atur; que treballaven sense contracte i, per tant, no poden acreditar pèrdua de feina; o persones que han hagut d'abandonar l'activitat laboral per motius justificats. La quantitat de l'ajut variarà en funció del cas, amb un topall de 1.000 euros.


Pel que fa a les empreses, les subvencions s'adrecen a les que en els darrers sis mesos havien dut a terme accions, activitats, campanyes i inversions de dinamització empresarial. La quantitat, en aquest cas, oscil·larà entre els 300 i els mil euros.

El passat 19 de març l’Ajuntament de Manlleu publicava les 10 mesures definides per reduir l’impacte econòmic provocat per la Covid-19 en les famílies i el sector econòmic de la ciutat, entre elles ajudes directes. Ara es publiquen les bases reguladores per sol·licitar aquestes subvencions.


 

Participació