Vic reforça la seguretat per evitar el pas de persones per l'entorn del riu Gurri

Aquest dimecres encara hi havia treballadors que caminaven per zones inundables

La policia avisant a un grup de treballadors que no podien creuar
La policia avisant a un grup de treballadors que no podien creuar | ACN
Osona.com
23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 9:09h
L'Ajuntament de Vic reforçarà la seguretat a l'entorn del riu Gurri. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Anna Erra, hores després que es localitzés el cos sense vida del treballador de Le Porc Gourmet que aquest dimecres ha estat engolit per la crescuda del Gurri, a la zona del Camí Vell de Taradell. Dimecres al migdia encara hi havia treballadors del polígon de Santa Eugènia de Berga que caminaven per l'antiga carretera a Vic, travessant zones inundables. Erra també ha fet una crida ciutadana i especialment als empleats de què prenguin consciència i evitin passar per la zona.

Erra ha explicat que els camins que enllacen Vic amb el polígon de Santa Eugènia de Berga, a l'entorn del riu i que utilitzen molts treballadors, estava tancat. Malgrat això, "deu haver volgut passar", ha lamentat. Conscient que malgrat els fets i que el nivell del riu és encara elevat, l'alcaldessa ha demanat a la ciutadania i especialment als empleats que no vagin per allà. A més, ha anunciat que es reforçarà la seguretat per evitar el pas de la gent.
 

Un treballador creuant el riu per l'antiga carretera a Vic Foto: ACN


Es dona el cas que la zona on s'ha produït el fatal accident està encara pendent d'una intervenció per pal·liar els efectes del Gloria. L'alcaldessa ha explicat que resten uns permisos per poder-la executar però, ha recalcat, que malgrat que és necessària, "si no plou es pot passar sense problemes".

Un bus per als treballadors

Des de CCOO, que han lamentat la mort del treballador, han exigit millores a la zona per facilitar l'accés dels treballadors a peu o en bicicleta. L'alcaldessa ha reconegut que estan "apretant" a les empreses perquè posin una solució. Alhora ha anunciat que s'estan plantejant-se la possibilitat que la línia de bus urbana pugui arribar al polígon.
Arxivat a