Una fideuada confinada i solidària contra el coronavirus

L'empresa El Graeller Rialler ha organitzat un àpat per recaptar diners per al Consorci Hospitalari de Vic on hi ha inscrits prop d'un miler de comensals

Una fideuà popular en una imatge d'arxiu
Una fideuà popular en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
22 d'abril del 2020
Les iniciatives solidàries per lluitar contra el coronavirus no s'aturen. Aquest dissabte, 25 d'abril, l'empresa osonenca El Graeller Rialler Càtering farà una fideuà popular confinada per recaptar fons per al Consorci Hospitalari de Vic (CHV). Hi ha prop d'un miler d'inscrits que han pagat 6 euros per ració. Ja no se n'hi poden apuntar més.

"Ha estat tot un èxit", explica el gerent de l'empresa Josep Coronas a Osona.com, remarcant que no s'hagués imaginat mai "que en menys de 24 hores ho hauríem venut tot". Coronas es mostra molt agraït per l'acolllida de la iniciativa i ja ho té tot a punt per fer la fideuà de peix amb talls de botifarra de la plana i allioli.

El Graeller Rialler serà l'encarregat de cuinar l'àpat amb ajuda de voluntaris i llavors voluntaris de Protecció Civil seran els encarregats de repartir-la a diversos pobles d'Osona. "Cada municipi ja té a punt la seva xarxa solidària per repartir els plats de fideuà", explica el gerent.

D'altra banda, Coronas també remarca que surten els números gràcies els seus proveïdors que "s'hi han posat bé" i els han ofert els productes a mínim cost. Tot i que ja no hi ha més fideuà per a tothom, es pot fer igualment la donació de 6 euros a la iniciativa.

"Això ha demostrat que tothom està connectat al mòbil i de seguida ho han comprat, i que la idea de fer un acte solidari de molta gent demostra que som éssers socials, una cosa que el coronavirus ens ha tret: l'agermanament", conclou Coronas.