GUIA Tot el que se sap del desconfinament dels infants

Preguntes amb resposta d'una mesura que el govern espanyol limita a acompanyar els pares a comprar

Els infants porten sis setmanes confinats a casa
Els infants porten sis setmanes confinats a casa | ACN
21 d'abril del 2020
Actualitzat el 23 d'abril a les 17:49h
Quan falten tres dies per al tret de sortida dels passejos controlats amb nens, el govern espanyol ha concretat les condicions en què els infants podran sortir de casa. La mesura de relaxació ha estat envoltada de crítiques pel grau d'improvisació que ha exhibit l'executiu. El govern espanyol ha hagut de fer marxa enrere en la seva proposta inicial que només preveia que els menors de 14 anys poguéssin acompanyar els adults a fer la compra, a la farmàcia o al banc. Una decepció per a les famílies que esperaven poder airejar els seus fills sense haver-los de dur a llocs tancats i amb risc contagis. Cap menció tampoc als adolescents.

Finalment, però, la Moncloa ha rectificat i ha demanat disculpes de la mà del seu vicepresident social, Pablo Iglesias, que ha fet una bona dosi d'autocrítica per la gestió. Iglesias s'ha dirigit als nens a qui ha demanat disculpes per no haver estat prou clars en les últimes hores donant les instruccions i ha assegurat que entén que aquest confinament "no està sent gens fàcil" per als menors. El vicepresident segon ha dit que el govern espanyol està prenent decisions "molt difícils".

La sortida controlada dels nens a partir del pròxim diumenge marcarà un punt d'inflexió en el confinament. És la primera mesura de relaxació que es prendrà d'una desescalada que no arrencarà fins a la segona meitat de maig. El govern espanyol ha explicat aquest dijous com seran aquests passeigs dels infants de fins a 14 anys, que són uns 6 milions en tot l'estat espanyol. Podran sortir un cop al dia entre les 9 del matí i les 9 del vespre, hauran d'anar sempre acompanyats per un adult, podran córrer, saltar i fer exercici permanentment supervisats i ningú es podrà allunyar a més d'un quilòmetre de casa.

A continuació, totes les preguntes amb resposta, sobre les sortides controlades dels infants.