La plaça Major, el monument de Vic més estimat

El concurs de Twitter #MonumentVic ha comptabilitzat un total de 3.475 vots

La plaça Major de Vic pràcticament deserta.
La plaça Major de Vic pràcticament deserta. | Adrià Costa
Osona.com
21 d'abril del 2020
La plaça Major és el monument de Vic més apreciat pels seus veïns. Així ho han decidit a través del concurs #MonumentVic, que es va posar en marxa des del compte de Twitter de la regidoria de Cultura a principis d'abril, per escollir l'element del patrimoni cultural de la ciutat més ben valorat i posar de relleu el valor històric que reuneix el municipi.

La plaça Major es va imposar amb molta diferència als altres tres monuments finalistes: la Catedral de Sant Pere, el Temple Romà i les Adoberies. Entre totes les eliminatòries, la plaça ha sumat un total de 772 vots; el Temple Romà, 433; les Adoberies, 318; i la Catedral, 200.

Coincidint amb el Dia Mundial dels Monuments i Llocs Històrics, el 18 d'abril, la votació a la xarxa es va allargar fins ahir diumenge al vespre. En total hi ha hagut 31 enfrontaments i s'han comptabilitat 3.475 vots. Susagna Roura, regidora de Cultura, agraeix la participació de tothom i valora molt positivament l'èxit que ha tingut el certamen. "No ens sorprèn que el monument guanyador hagi sigut la plaça, perquè és un emblema de la ciutat; tots els vigatans ens l'estimem molt", comenta.

Amb tot, segons Roura, "el concurs ha evidenciat que les preferències dels ciutadans són diverses i que el municipi té punts d'interès molt variats", des del Pont de Queralt fins a l'Hospital de la Santa Creu o l'edifici del Sucre.
Arxivat a