Docents d'infermeria i estudiants de la UVic s'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic

Algunes de les infermeres que s'han tornat a posar la bata feia més de 20 anys que no treballaven activament

Els estudiants i infermers de la UVic-UCC en la seva jornada laboral.
Els estudiants i infermers de la UVic-UCC en la seva jornada laboral. | UVic-UCC
Osona.com
21 d'abril del 2020
Actualitzat el 22 d'abril a les 11:19h
L'emergència sanitària pel coronavirus ha fet retornar a la primera línia de l'atenció sanitària docents de la Facultat de Ciència de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC que feia anys que no es dedicaven a la pràctica professional.

En una nota, la universitat ha explicat que també han tornat als hospitals alguns professors ja jubilats, així com diversos estudiants d'últim curs de grau en infermeria i docents que combinen l'activitat acadèmia amb la clínica i que han hagut d'actualitzar coneixements i procediments, ja que en alguns casos feia més de 20 anys que no tractaven directament amb pacients. L'alumnat combina torns intensius de 12 hores seguides cada dos dies a l'Hospital.

En tots els casos, es tracta de persones que s'han adherit de forma voluntària a la crida feta pel Consorci Hospitalari de Vic (CHV), que també va demanar la col·laboració de la Universitat per amplificar-la entre els estudiants i poder flexibilitzar la situació de tots els que hi participen.

"Des de la Facultat actualitzem a l'aula del grau les crides de professionals i d'estudiants que els centres necessiten per tal que qui ho vulgui s'hi pugui apuntar", explica Eva Rovira, coordinadora del grau en Infermeria segons la qual també s'han posat totes les facilitats perquè cadascú pugui adaptar la seva situació personal a la nova realitat. "Tant docents com alumnes voluntaris estan fent una tasca molt important i els agraïm la seva dedicació i sobreesforç", diu Rovira.


Arxivat a