Pelat i Pelut homenatja Jacint Verdaguer i adapta un poema seu a ritme de rumba

Per Sant Jordi presentaran el videoclip de l'adaptació musical dels versos per les xarxes socials

El grup osonenc Pelat i Pelut
El grup osonenc Pelat i Pelut
Osona.com
20 d'abril del 2020
El grup osonenc Pelat i Pelut ha volgut retre homenatge a la figura de Jacint Verdaguer amb motiu del 175è aniversari del seu naixement. Han adaptat a ritme de rumba catalana un dels seus poemes, Compte, inclòs al llibre Al Cel i han fet un vídeopoema musical que s'estrenarà per les xarxes socials per Sant Jordi. 

El projecte va sorgir arran de l'espectacle Carpe Noctem que es va estrenar al Teatre Eliseu de Roda de Ter a finals del 2018 on es van adaptar un recull de poemes de diversos autors d'Osona relacionats amb la nit i entre els quals també hi havia Verdaguer.

L'adaptació a ritme de rumba que ara han fet del poema Compte inclòs al llibre Al Cel de Jacint Verdaguer s'ha enregistrat a l'estudi del productor Carlos Manzanares que també ha treballat amb artistes com El Kanka, Muerdo, Suu, entre altres.

També s'han associat amb la cooperativa de disseny Partee, que ha treballat amb formacions com Oques Grasses i Miki Núñez, per fer-ne el videoclip que es donarà a conèixer per primer cop per Sant Jordi a través del canal de Youtube de Pelat i Pelut i el seu perfil d'Instagram. Serà a les dotze del migdia del 23 d'abril.