1 de 10
coronavirus

Com hem de desinfectar una mascareta higiènica reutilitzable?

Les autoritats informen que cal rentar-les amb detergent o lleixiu

El Ministeri de Sanitat destaca la importància de netejar les mascaretes amb aigua i sabó una vegada acabat el procés | Martí Urgell
per NacióDigital, 17 d'abril de 2020 a les 12:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les mascaretes higièniques reutilitzables cal desinfectar-les adequadament després de cada ús per protegir-nos i evitar al màxim els riscos de contagi. Per aquest motiu, el Ministeri de Sanitat ha publicat un document en el qual s'informa del procediment apropiat per netejar-les amb detergent, lleixiu o sabó.

En aquest sentit, el departament encapçalat per Salvador Illa, indica que, per dur a terme un correcte rentat de mascaretes higièniques reutilitzables, es poden netejar amb detergent normal i aigua a una temperatura d'entre 60 i 90 graus; o bé submergir-les en una dilució de lleixiu amb aigua tèbia durant 30 minuts.Una vegada finalitzat el procés de rentat, el Ministeri de Sanitat destaca la importància de netejar-les amb aigua i sabó, aclarir-les adequadament per eliminar qualsevol rastre de lleixiu o producte químic tòxic i deixar-les assecar.


Participació