L'Hospital de Vic tanca la tercera UCI destinada a pacients de coronavirus

Durant la pandèmia, el centre ha triplicat la seva capacitat de llits de cures intensives: de 10 a 30

Sanitaris de l'Hospital de Vic.
Sanitaris de l'Hospital de Vic.
Osona.com
16 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:25h
L'Hospital Universitari de Vic, que concentra la majoria d'ingressats per coronavirus, tancarà aquesta setmana la tercera UCI que havia adaptat per fer front als positius de Covid-19. Durant la pandèmia, l'hospital ha triplicat la capacitat de llits de cures intensives: s'ha passat de 10 a 30 llits.

Per tant, a banda de l'espai convencional d'UCI, se n'han hagut d'adaptar dos més: una segona UCI a la planta 1:1, i una tercera a la Unitat de Rehabilitació Post Anestèsica (URPA), per superar els dies més crítics de l'emergència.

Segons el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), actualment amb dues UCI n'hi ha prou per assumir els pacients crítics actuals. 

L'URPA, doncs, s'ha de preparar per acollir pacients que s'han de sotmetre a intervencions quirúrgiques programades. Tot i això, l'espai requereix una profunda desinfecció que durarà dies. Està previst que estigui llest per a finals d'abril o principis de maig.

76 morts i 685 positius

Els casos de coronavirus continuen estabilitzant-se a Osona. Segons dades del CHV, des de l'inici de la pandèmia i fins aquest dijous, s'ha registrat 76 víctimes mortals per causes relacionades amb la Covid-19 i 685 casos d'infecció. En la darrera actualització de morts -aquest dimarts-, la xifra era de 75. Per tant, només s'ha augmentat en una mort més. Pel que fa als 685 casos positius, s'ha augmentat en una trentena respecte a les últimes xifres (659). 

Actualment, al CHV hi ha ingressades 116 persones amb confirmació de Covid-19, divuit menys que dimarts passat. Estan distribuïdes a l'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i el pavelló Vic Salut. Durant tot aquest temps, 192 persones ja han estat donades d'alta hospitalària.

Cal destacar que aquestes dades són només de les persones que hi ha ingressades o han mort en alguns dels centres del CHV. És a dir, no es comptabilitzen, per exemple, les víctimes mortals de les residències.



Arxivat a