Coronavirus

Aigües de Vic aplica bonificacions a la factura de l'aigua per reduir l'impacte econòmic del coronavirus

L'empresa també ha fet un donatiu de 6.500 euros als centres hospitalaris de Vic

per Osona.com, 14 d'abril de 2020 a les 18:15 |
El consum d'aigua ha augmentat els darrers dies per la pandèmia del coronavirus | Pixabay
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa Aigües de Vic ha aprovat bonificacions a la factura davant la pandèmia del coronavirus. Tal com explica la companyia de serveis en una nota, una de les conseqüències del confinament domiciliari pot ser l'augment de consum d'aigua a causa de l'increment d'hores a casa i dels hàbits higiènics per a la prevenció de la Covid-19.

La primera mesura és una bonificació de 5.000 litres d'aigua, que suposa una rebaixa de 5m3/trimestre del consum d'aigua als usuaris domèstics amb la voluntat que l'augment de consum no causi un salt al tram de facturació que impliqui un augment de l'import de la factura. S'aplicarà a la factura del segon trimestre de 2020 que comprèn els consums d'abril, maig i juny. A més, durant el confinament, i fins l'1 de juliol, l'empresa no farà cap recàrrec per impagat i no es realitzarà cap tall d'aigua durant els propers tres mesos.


A aquestes mesures s'hi afegeixen les aplicables a les famílies vulnerables, a les quals Aigües de Vic i l'Ajuntament de Vic asseguren que el preu de l'aigua i la taxa de clavegueram serà 0, tan la part variable com la part fixa, per a aquells subministraments el consum dels quals no superi el primer tram (30m3/trimestre). Aquesta millora s'aplicarà a la factura del segon trimestre de 2020 compresa entre els mesos d'abril i juny.

Des de l'empresa s'està treballant per emprendre mesures similars als municipis de Gurb, Muntanyola i Santa Cecília de Voltregà.


Les mesures de l'ACA

A les mesures aprovades per Aigües de Vic s'han de tenir en compte les aprovades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'ACA assegura unes reduccions transitòries en el tipus de gravamen del cànon de l'aigua adreçat als contribuents domèstics, industrials i assimilables, i ramaders durant l'1 d'abril i el 31 de maig de 2020.

Donatiu de 6.500 euros als hospitals de Vic

D'altra banda, com moltes altres empreses, Aigües Vic ha donat 4.000 euros a l'Hospital Universitari de Vic i 2.500 euros a l'Hospital de la Santa Creu de Vic per la compra de material sanitari necessari per combatre la pandèmia.


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació