Els Goigs del Roser es reinventen

Els veïns de Sant Julià de Vilatorta, confinats a casa, cantaran caramelles des de balcons i finestres

Les Caramelles del Roser tindran un altre format
Les Caramelles del Roser tindran un altre format | Joan Parera
NacióDigital
09 d'abril del 2020
Actualitzat a les 16:31h
Com a conseqüència de la situació de crisi sanitària la junta de les Caramelles del Roser ha decidit cancel·lar definitivament la tradicional cantada de caramelles del diumenge de Pasqua.
 
Enguany teníen pensat estrenar la caramella Festívola, composta per en Santi Riera i Jofre Bardolet, amb lletra de l'Anton Carrera. L'estrena l'havíen de dedicar al president Josep Fiter Vila, recentment traspassat. "No podrà ser. Sempre en mantindrem el record", diuen des de la junta.
 
Tot i que els caramellaires no sortiran físicament a cantar pels carrers del poble, els Goigs del Roser no deixaran de sentir-se per reivindicar la pervivència ininterrompuda de la tradició.
 
Per això, s'ha convocat a tots els veïns de Sant Julià de Vilatorta a les 12 del migdia del mateix diumenge de Pasqua perquè des de les finestres i balcons de casa seva reprodueixin mitjançant els aparells adients (telèfons mòbils, ordinadors, tauletes o televisors) un vídeo de les caramelles que es retransmetrà en directe perquè tothom pugui cantar a l’uníson els Goigs del Roser, el Som vilatortins i l’Adéu-siau. Heu d'entrar al YouTube de les Caramelles, al canal "Caramelles Vilatorta".
 
Entre les persones que facin difusió de l'acte mitjançant Instagram o Twitter, amb l'etiqueta #CaramellesdelRoser2020, se sortejará una magnífica mona de Pasqua gentilesa de pastisseria Crossandra. Pels volts de la 1 es farà públic el nom de la persona guanyadora.