La Fundació Jacint Verdaguer inaugura el 175è aniversari del poeta digitalment

El fons bibliogràfic de la Casa Museu Verdaguer està obert en línia

Una part del fons bibliogràfic de la Casa Museu Verdaguer
Una part del fons bibliogràfic de la Casa Museu Verdaguer | Xevi Abril (FJV)
Osona.com
07 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:03h
La Fundació Jacint Verdaguer acaba d'inaugurar el 175è aniversari del poeta de Folgueroles. Ho ha fet de forma digital, davant la situació de confinament obligat. La Casa Verdaguer ha obert tot el seu fons bibliogràfic i es pot consultar online o reservar en préstec, després del període de confinament.

Tal com expliquen en una nota, la iniciativa, que pretén traslladar “La Butaca de Llegir” de la Casa Museu al món digital, té la voluntat de facilitar l’accés a l’obra de Verdaguer i, al mateix temps, de promoure’n la lectura. Aquesta és la primera acció d'un conjunt d’iniciatives commemoratives que acaben de començar i que es preveuen estendre al llarg d’aquest 2020.

944 registres

Aquest nou catàleg en línia conté 944 dels 1.555 registres que, a l’actualitat, configuren el fons bibliogràfic de la Fundació Jacint Verdaguer. Tots estan relacionats amb el poeta de Folgueroles. 

Entre els exemplars susceptibles de préstec, hi ha les dues darreres novel·les sobre Verdaguer, Fills de la terra dura, de David Palomeras (Comanegra) i Entre el cel i l’infern, d’Àlvar Valls (Edicions de 1984) adquirits per la Fundació Jacint Verdaguer aquest mes de març de 2020.
 

Consulta la biblioteca