Seixanta propostes a la primera fase dels pressupostos participatius de Vic

Entre totes elles s'escollirà a què es destinaran 200.000 euros de pressupostos municipals a la zona del Merma

Osona.com
10 d'abril del 2020
La primera fase dels pressupostos participatius de la zona verda del Merma de Vic, que hauran de decidir el destí de 200.000 euros del pressupost municipal, s'ha tancat aquest abril amb 60 propostes ciutadanes. Els suggeriments dels veïns s'han rebut mitjançant la plataforma Decidim i dels diversos punts de recollida en paper que s'han habilitat (Can Pau Raba, biblioteca Joan Triadú i punts puntals al carrer).

Entre totes les propostes rebudes, destaquen les que fan referència a aconseguir per a aquesta zona, i per extensió a tot Vic, una mobilitat més sostenible, un increment de la vegetació per mitigar les altes temperatures de l'estiu, refugis climàtics i serveis sostenibles. També s'han rebut moltes propostes en relació amb la millora, l'accessibilitat i la remodelació dels parcs infantils, així com també la millora de places i espais públics de la zona.

S'ha fet un primer filtratge després d'anul·lar les dues taules de propostes per la situació d'excepcionalitat que s'està vivint en la lluita contra el coronavirus. D'una banda, s'han descartat aquelles que no es concreten en projectes sinó que són demandes ciutadanes de millora de manteniment de la ciutat o de baix cost; i de l'altra, s'han agrupat i concretat altres propostes, de les quals se'n presentarà un llistat de 24 a l'equip de govern per tal que siguin validades i es puguin traslladar als equips tècnics que faran els preprojectes. Un cop validades les propostes es faran públiques a la plataforma Decidim. Es preveu que la votació sigui al juny.



Arxivat a