El Govern intervé la residència Prat de Tona que ja acumula cinc morts

L'empresa gestora del centre havia intentat reconduir la situació amb la contractació de personal en les últimes hores

Residència Prat de Tona
Residència Prat de Tona | Adrià Costa
Osona.com
03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:02h
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit intervenir finalment la residència Prat de Tona, que havia perdut el gruix de la plantilla –inclosa la directora– per contagi de coronavirus. Tot i que l'empresa gestora havia intentat reconduir la situació en les últimes hores, amb la contractació de nou personal i la incorporació d'una nova direcció, el Govern ha acabat optant per la intervenció.

De fet, el nou equip gestor de la residència d'avis ha començat a treballar ja aquest divendres. A la residència, hi ha una quinzena d'interns aïllats per Covid-19 i en els darrers dies han mort cinc persones afectades pel virus.

D'altra banda, l'Ajuntament de Tona ha agraït la intervenció de la Generalitat de Catalunya de la residència privada Prat per solucionar la situació "límit" viscuda als darrers dies per la gran afectació del coronavirus entre el personal i els residents.

Tot i així, en un comunicat, considera que la intervenció "arriba massa tard" i recorda que el consistori ha estat demanant des del dilluns passat al matí, hores després de tenir coneixement de la greu situació en què es trobava la residència a conseqüència de la "mala gestió" dels responsables del centre, ja que fins i tot la directora s'ha hagut d'aïllar.



 
Arxivat a