Coronavirus

Vic fa de mediador entre propietaris de locals i comerciants per renegociar lloguers

És una de les mesures urgents que ha posat en marxa l'Ajuntament per pal·liar els efectes del coronavirus

per Osona.com , 2 d'abril de 2020 a les 11:55 |
Vic, durant l'estat d'alarma | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Vic ha posat en marxa un primer paquet de mesures per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus en el teixit comercial i empresarial de la ciutat. Una d'aquestes, amb caràcter urgent, és la mediació entre els propietaris de locals comercials i els comerciants que els tenen llogats perquè es pugui arribar a un acord. 

Tal com explica l'Ajuntament en un comunicat, l’objectiu final és facilitar i ajudar a la reobertura d’una gran quantitat de comerços de proximitat que aquestes setmanes s’han vist obligats a tancar o a reduir la seva activitat pel decret d’estat d’alarma.

 
Cartes als propietaris


Bet Piella, regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç, ha fet arribar una carta a les immobiliàries i administradors de finques de la ciutat sol·licitant-los que "s’avinguin a renegociar les condicions del lloguer amb els comerciants, amb rebaixes, ajornaments o condonacions del pagament del lloguer". 

Piella també s’ha adreçat per carta als propietaris de locals comercials de Vic per fer-los saber que, conjuntament amb la federació de comerciants Vic Comerç, s’ha plantejat aquesta mediació entre propietaris i comerciants arrendadors de locals, “per intentar que cap de les dues parts surti perjudicada de la situació”.
 
Piella demana als propietaris de locals comercials que s’avinguin a buscar fórmules que adaptin els lloguers a la situació actual, ja sigui mitjançant la condonació, la rebaixa o l’ajornament del pagament, “tenint en compte que l’arrendatari ha patit una congelació d’ingressos per una causa de força major”. En aquest sentit, apel·la a la necessitat de buscar solucions i a arribar a acords satisfactoris per les dues parts, i recorda que l’Ajuntament de Vic i Vic Comerç també estan treballant de forma coordinada per iniciar més mesures d’ajut.

 

Participació