El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients que es recuperen de coronavirus

És per a persones que no tenen garantit l'aïllament al domicili particular

Una de les sales del Seminari de Vic
Una de les sales del Seminari de Vic
Osona.com
02 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:10h
El Seminari de Vic ha posat a disposició del Departament de Salut 30 habitacions de la residència per tal que hi puguin ingressar, en règim de curta estada, persones afectades de coronavirus que estan en procés de recuperació i que, per diferents motius, no tenen garantit un aïllament al seu domicili particular.

També s'hi derivaran persones que han estat en contacte amb pacients de Covid-19 i no poden mantenir-se aïllades a casa seva. La idea és que les persones hi acabin de passar el que els quedi de la quarantena. Així, l'estada mitjana es preveu que sigui d'entre una setmana i una setmana i mitja. 

L'accés a aquest nou allotjament sanitari es farà des dels equipaments sanitaris de cada municipi.És a dir, els dispositius socials i sanitaris han de proposar l’ingrés a l'ICS (Institut Català de la Salut) i aquest és el que autoritza que es faci el trasllat. 

Albert Ledesma, coordinador de l'allotjament sanitari, considera que, tot i que caldrà veure com evoluciona la pressió assistencial en els propers dies, la disponibilitat de 30 llits ara per ara “és suficient”. En aquest moment, la previsió és que l’allotjament sanitari del Seminari estigui en funcionament per un període d’un mes i mig o dos com a màxim.

Les habitacions que s'utilitzaran com a allotjament sanitari es troben situades en dos pisos d'una ala posterior del Seminari, amb un accés únic i particular, aïllades de la resta de l'edifici, que en cap cas es veurà afectat. El personal que atendrà dia a dia els pacients són voluntaris d'un grau de formació sanitària o social, que s'organitzarà en tres torns, excepte el cap de setmana, en què n'hi haurà dos.

L'Ajuntament de Vic ha posat personal a disposició per cobrir la recepció 24 hores fent tasques de consergeria. CatSalut emetrà un document per a tot el personal voluntari reconeixent la prestació d’aquest servei i una assegurança per cobrir qualsevol possible accident.



Arxivat a