Segona mort per coronavirus a la residència d'avis Prat de Tona

El centre ha incorporat una nova directora i ha contractat nou personal per reconduir la situació

Residència Prat de Tona
Residència Prat de Tona | Faceboook residència Prat
Osona.com
02 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:11h
Una dona ha mort aquest dimecres al migdia per coronavirus a la residència Prat de Tona i una altra ho va fer per la mateixa raó "amb tota probabilitat" el dia 29, segons ha explicat a l'ACN l'alcalde de la localitat, Amadeu Llompart. Hi ha entre 10 i 15 usuaris aïllats per la Covid-19 de diferent gravetat.

La Generalitat es planteja intervenir l'equipament per la manca de personal i perquè es troba en una situació límit. Aquest dimecres, Afers Socials va fer una inspecció i ara s'està a l'espera que arribi l'informe que ha de determinar quina intervenció s'hi farà, que podria ser en forma de material i de personal que reforci la plantilla.

L'equip assistencial està format per 36 professionals que tenen cura d'una cinquantena de residents, però el brot de coronavirus ha fet que la majoria estigui confinat a casa seva i la gestió del centre és molt complicada (dilluns només en treballaven vuit, tres dels quals cuineres). L'Ajuntament va fer una crida per demanar voluntaris.

De moment, l'empresa que gestiona la residència ha incorporat una nova directora per suplir la baixa de la titular, afectada per coronavirus. En les darreres hores també s'hauria incorporat nou personal per intentar reconduir una situació límit al centre, amb bona part del personal de baixa o bé aïllat als seus domicilis.



 
Arxivat a