MAPA Salut comptabilitza 129 casos de coronavirus a Vic

Després de la capital d'Osona, les zones amb més infectats són l'Àrea Bàsica de Manlleu i la de Santa Eugènia de Berga

El CAP de Manlleu
El CAP de Manlleu | Adrià Costa
Carles Fiter
28 de març del 2020
Actualitzat a les 14:14h
La Generalitat ha posat al servei de la ciutadania un mapa interactiu que presenta la situació quant a coronavirus de totes les àrees sanitàries de Catalunya. En algunes d'aquestes, però, hi pot haver algun retard a l'hora de reflectir al mapa ofert per la Generalitat l'evolució de casos.
 
El mapa mostra els casos totals de Covid-19 i també la taxa de malalts diagnosticats per cada 100.000 habitants. En aquesta línia, a Osona es registren un total de 319 casos, la majoria dels quals es concentren a Vic (129: 88 al Vic Nord i 41 al Vic Sud). Després de la capital osonenca, hi ha l'Àrea Bàsica de Manlleu i la de Santa Eugènia de Berga, que agrupen diversos municipis del voltant. A Osona hi ha 11 ABS.

Casos de Covid-19 segons Àrea Bàsica de Salut
Vic Nord: 88
Vic Sud: 41
Manlleu: 39
Santa Eugènia de Berga: 38
Roda de Ter: 21
Centelles: 21
Vall del Ges: 21
Sant Hipòlit de Voltregà: 19
Tona: 14
Sant Quirze de Besora: 9
Lluçanès: 8

Total Osona: 319


Casos per comarques catalanes

El mapa, a través d'un ventall cromàtic, revela la situació del coronavirus arreu de les àrees bàsiques de salut (ABS) del territori català. De les dades del mapa en ressalten les dades referents a l'Anoia, una de les comarques de Catalunya més colpejades pel Covid-19. Allà, les seves sis ABS presenten més de 500 casos per cada 100.000 habitants, i en el cas de Santa Margarida de Montbui la xifra s'enfila fins a fregar els 1.000, o el que és el mateix, un de cada 100 veïns pateix coronavirus. 

Inequívocament, la zona amb més casos és la ciutat de Barcelona i les seves rodalies, on hi destaquen l'ABS 3 de Viladecans (708,8 casos per cada 100.000 habitants) l'ABS 2 del Prat de Llobregat -amb 604-, l'ABS nord de Sabadell -544,4 casos- i l'ABS 12 de Badalona -587,3 casos-. També presenten una taxa elevada Mollet, Sant Quirze del Vallès i altres barris de Barcelona. Fora de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, hi destaquen els focus de Vic, la Pobla de Segur i la Vall d'Aran.

A Catalunya, el territori està dividit en set regions sanitàries, que a la vegada s'ordenen en sectors sanitaris, els quals agrupen les àrees bàsiques de salut (ABS); formades per barris o districtes a les àrees urbanes o per un o més municipis en l'àmbit rural. Consulta aquí la divisió territorial de Catalunya en matèria de Salut.