Centelles confirma nous casos de coronavirus, un dels quals de la residència Sant Gabriel

El personal de la residència ha passat a formar part de l'assaig clínic d'Oriol Mitjà

Osona.com
27 de març del 2020
Actualitzat a les 12:20h
L'Ajuntament de Centelles ha confirmat nous casos de coronavirus a Centelles. Tal com informa l'alcalde Josep Paré, a través d'un comunicat, un d'aquests prové de la residència Sant Gabriel. Des del centre, que està aïllat des del 13 de març, ja s'ha informat als residents i a les seves famílies i s’està aplicant el protocol de prevenció.

De fet, el personal de la residència ha passat a formar part de l'assaig clínic que està duent a terme l’investigador Oriol Mitjà, assessor de l’OMS i metge especialitzat en medicina interna i malalties infeccioses. 

Aquest assaig prova l'eficàcia de fàrmacs ja comercialitzats per frenar la transmissió del coronavirus. En concret, als voluntaris que hi participin els administraran un antiviral, hidroxicloroquina, i s'avaluarà si això redueix el nombre de contactes d'un positiu que s'infecten. Per participar-hi cal ser positiu, o bé un contacte proper a un positiu. 
 
L'alcalde fa una crida a la "tranquil·litat", ja que "s’estan seguint tots els protocols establerts". Per això, demana seguir "estrictament" el confinament i respectar la privacitat i intimitat de les persones malaltes i les seves famílies.



Arxivat a