Com fer una bona recollida de residus durant l'estat d'alarma per coronavirus

El Consell Comarcal i l'empresa de Recollida de Residus d'Osona publiquen unes recomanacions

Un contenidor multiproducte, a Vic, en una imatge d'arxiu
Un contenidor multiproducte, a Vic, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Osona.com
26 de març del 2020
L'empresa de Recollida de Residus d'Osona, Consell Comarcal i ajuntaments de la comarca han publicat un seguit de recomanacions per fer una bona recollida de residus davant l'estat d'alarma pel coronavirus. Aquests consells són aplicables tant el sistema de recollida de residus porta a porta com l'habitual de contenidors.

Entre els consells, destaca que preferiblement els residus d'higiene i cura, com guants o mocadors, han d'anar dins de dues bosses ben lligades al contenidor de rebuig; o que es recomana obrir la tapa de cubells o contenidors amb guants o un mocador de paper. 

Recomanacions i informació d'interès
- Cal fer la recollida de residus habitual: orgànica, multiproducte, vidre i rebuig.
- Transportar la brossa amb guants o mocador de paper.
- Obrir la tapa dels cubells o contenidors utilitzant els guants o mocador de paper (en cas del contenidor, obrir-lo amb pedal si en té). Immediatament després, cal rentar-se les mans amb sabó.
- No deixar bosses fora dels contenidors.
- Els residus d'higiene i cura (mocadors, bolquers, guants, etc), han d'anar dins de bosses resistents ben lligades. Preferiblement que dues bosses. Aquests residus van al rebuig.
- Els guants de làtex o nitril utilitzats per fer la compra o altres usos no són envasos. No han de dipositar-se al cubell de multiproducte d'envasos/cartró, van al rebuig.
- Les deixalleries mòbils i fixes no presten servei: guardar a casa els residus especials (piles, oli, electrònica...). No llençar-los als contenidors.