Els morts per coronavirus a Osona s'enfilen a 18

Hi ha 264 infectats, un 31% dels quals són professionals sanitaris

Hospital Universitari de Vic
Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
26 de març del 2020
Actualitzat el 27 de març a les 12:20h
Osona ja registra 18 morts i 264 infectats per coronavirus. Tal com informa el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), des de l'inici de la pandèmia -fa dues setmanes- i fins aquest dijous, ja hi ha 18 víctimes mortals per causes relacionades amb la Covid-19. En la darrera actualització de morts -aquest dilluns-, la xifra de traspassats era de 13. Per tant, s'ha augmentat en cinc.

Ja hi ha víctimes a Calldetenes i Torelló, així com s'ha confirmat positius en la majoria de municipis d'Osona, com l'Esquirol, Centelles, Taradell o Prats de Lluçanès.

Quant als casos d'infecció, actualment n'hi ha 264: 181 són pacients (69%) i 83 professionals (31%). Els positius s'han gairebé duplicat, ja que l'última xifra era de 146. Hi ha 111 persones ingressades a l'Hospital de Vic per problemes respiratoris provocats pel coronavirus o amb sospita d'infecció.

Primers extubats

D'altra banda, aquesta setmana s'ha començat a retirar la respiració mecànica (extubar) als primers pacients que estaven ingressats a la UCI. Superada la fase més greu de la malaltia, aquestes persones seguiran hospitalitzades a planta fins a completar la seva recuperació.

Urgències de cirurgia i traumatologia a la Clínica Sant Josep

Des de l'inici del brot, el CHV ha anat coordinant amb el Departament de Salut les mesures organitzatives necessàries per atendre un ràpid increment de casos de coronavirus, amb l'objectiu de poder dedicar el màxim d'espai i recursos de l'Hospital de Vic per atendre aquests pacients.

Des d'aquesta setmana, es compta amb la col·laboració de la Clínica Sant Josep. Aquest centre privat de Vic cedeix les seves instal·lacions als professionals del CHV perquè hi realitzin les intervencions quirúrgiques urgents de baixa complexitat, així com tota l'atenció urgent de Traumatologia (excepte politraumatismes i urgències d'alta complexitat, que se seguiran atenent a l'Hospital). Així mateix, també es traslladaran a la Clínica Sant Josep els pacients ingressats de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i que hagin donat negatiu per Covid-19.

Informació per telèfon als familiars dels pacients ingressats

Els pacients en aïllament tenen prohibides les visites a l'hospital i, entre la resta de pacients, només poden estar acompanyades les parteres, infants i persones dependents. Per això, s'ha habilitat un circuit d'informació per via telefònica per a familiars dels pacients ingressats: el personal sanitari els truca un cop al dia per explicar-los la situació clínica, mentre que l'equip de Treball Social els facilita informació de seguiment més general i centralitza la recepció de trucades. 

Crida a personal sanitari per incorporar-se a treballar de forma immediata

Precisament el CHV busca personal sanitari per incorporar-se a treballar de forma immediata i poder fer front al sobtat increment de casos de pacients afectats per coronavirus a Osona.



Arxivat a