L'hivern torna de cop amb fred, pluja... i neu a cotes baixes

La cota de neu dijous baixarà fins als 500-600 metres

La neu pot arribar a cotes baixes
La neu pot arribar a cotes baixes | Arnau Urgell
NacióDigital
24 de març del 2020
Canvi de temps radical a la vista. Just després de començar la primavera astronòmica, l'hivern tornarà de cop amb fred, pluja i neu a cotes força baixes. Una situació que no s'ha produït en els darrers mesos i que ara coincidirà amb un dels dia més durs de l'epidèmia de coronavirus.

El temps continuarà variable fins al dimecres, quan els termòmetres aniran clarament a la baixa i les precipitacions començaran a guanyar terreny. Seran especialment importants al Pirineu amb una cota de neu que començarà a l'entorn dels 1.000 metres però que podrà baixar fins als 700-800 metres, especialment a la meitat est. El Servei Meteorològic ha emès un avís per la possible acumulació de 20 centímetres per sobre dels 1.400 metres.

La situació es pot complicar de cara a dijous. Les precipitacions seran extenses a la meitat est i més disperses a la resta de neu. A més, la cota de neu baixarà fins als 600 metres, puntualment per sota. Això farà que es vegi nevar a les fons de vall del Pirineu així com en pobles del Prepirineu i de la Catalunya Central. L'avís del Meteocat alerta d'una possible acumulació de 5 cm per sobre dels 700 metres.
 

Les comarques on es pot veure nevar són, a banda de les de l'Alt Pirineu, el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, l'Anoia, el Moianès, la Selva així com el Vallès Occidental i Oriental. La cota de neu serà més baixa (500) a l'extrem nord-est mentre que com més a l'oest i al sud, més alta serà.

El temps tendirà a estabilitzar-se de cara al divendres però l'ambient fred continuarà i no es descarten glaçades, força perilloses per als conreus en aquesta època de l'any.