Sodeca imprimeix boquilles 3D per a respiradors d'hospital

L'empresa de ventiladors industrials posa a disposició el material als centres de Vic i Campdevànol

Les boquilles fabricades per Sodeca
Les boquilles fabricades per Sodeca
24 de març del 2020
Actualitzat a les 16:16h
"Com puc col·laborar amb aquesta situació?". Aquesta és la pregunta que molta gent es fa aquests dies per posar el seu gra de sorra en la crisi pel coronavirus. És el cas dels treballadors de l'empresa de ventiladors industrials Sodeca, amb plantes a Sant Quirze de Besora i Ripoll, que ha començat a fabricar boquilles per a respiradors amb la impressora 3D.

La idea va sorgir de Dídac Rus, Project Manager de Sodeca del departament d’I+D, que va plantejar la iniciativa a la direcció i als seus companys. En declaracions a Osona.com, Rus remarca que tot i tenir "una capacitat limitada d'impressió 3D", poden imprimir entre 20 i 30 diàries. El treballador de Sodeca destaca que "són peces d'un sol ús dels respiradors de les UCI" i per tant, un dels materials que s'usa més.

Els treballadors han ofert les mostres als hospitals de Vic i Campdevànol, que els han de confirmar si són les peces que utilitzen. Rus apunta que s'ha de "veure amb quines peces poden ajudar els hospitals". També estudien imprimir pantalles facials en cas de necessitat. 

D'altra banda, explica que els treballadors han obert una recaptació de fons per ajudar els hospitals, ja sigui a través de donacions econòmiques o material de primera necessitat, com guants.
 

La campanya que han impulsat els treballadors de Sodeca