Detecten quatre casos de coronavirus a Sant Tomàs, un d'ells ingressat a l'Hospital de Vic

Es tracta d'un alumne de l'escola Estel i tres persones residents a les llars

Una ambulància sortint de l'Hospital Universitari de Vic.
Una ambulància sortint de l'Hospital Universitari de Vic. | Adrià Costa
Osona.com
20 de març del 2020
Actualitzat a les 18:09h
Sant Tomàs ha detectat quatre casos de contagi per coronavirus. A través d'un comunicat, expliquen que es tracta d'un alumne de l'escola Estel i de tres persones residents a les llars i ateses al Centre Ocupacional i al Centre Cívic de Santa Anna. Ara mateix s'està avisant a tothom amb qui els últims dies podrien haver tingut contacte perquè extremin les mesures de prevenció. El cas de l'alumne, com que forma part d'un grup de risc, es troba ingressat a l'Hospital Universitari de Vic, tot i que presenta una bona evolució.

En el cas de les persones residents a les llars, la seva situació és "lleu" i en aquests moments es troben confinades a casa, sense contacte amb altres residents, que es troben bé però que també s'han confinat per precaució. El personal del CAP de referència els fa el seguiment i s'han extremat les mesures de protecció pels i les professionals que els atenen, amb equips de protecció individuals complets.

Seguint l'ordre del Departament de Treball, Sant Tomàs ha suspès l'activitat al CDIAP Tris Tras, CDI Espai Viu i el Centre Ocupacional Sant Tomàs (Calldetenes i Manlleu).

Pel que fa al Centre Riudeperes, el centre de dia està tancat des de divendres passat, i el servei residencial funciona extremant les mesures de protecció tant pel personal com per les persones ateses, i s'hi ha restringit totalment l’accés i les visites.

El centre de formació i inserció laboral Eina va suspendre, des d’aquest dilluns, els cursos de formació i els seguiments laborals a les empreses. També des de dilluns es van suspendre els cursos del Programa Incorpora i del SOC, i les pràctiques.

Per seguretat, dilluns també es va decidir tancar les instal·lacions del Centre Especial de Treball (centres de Manlleu i de Vic) i només s'han mantingut alguns enclavaments i alguns serveis puntuals indispensables, sobretot de neteja i jardineria. La Cuina de Sant Tomàs manté el servei al Centre Riudeperes, a les llars residència i alguns altres serveis mínims.

A les llars residència, amb servei 24 hores, no es permeten visites externes per evitar contagis, i s'hi han extremat les mesures de protecció i de neteja. A més, s'ha reforçat el personal amb treballadors i treballadores del Centre Ocupacional, perquè s’han hagut de continuar atenent allà les persones que normalment durant el dia estant ateses en algun altre servei de l’entitat.

Sant Tomàs fa una crida a professionals d'altres serveis de Sant Tomàs com a professionals d'atenció directa que es vulguin unir al seu equips de treball "en un moment tan crític". A més, també han fet una crida per aconseguir material de protecció, ja que en uns dies podrien tenir problemes d'estoc, segons l'evolució de la demanda.