L'Hospital de Vic es reorganitza per fer front al coronavirus

A Osona ja s'ha registrat la primera mort i se n'investiguen dues més per possible relació amb el coronavirus

Hospital Universitari de Vic
Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
18 de març del 2020
Actualitzat el 20 de març a les 12:07h
L'Hospital Universitari de Vic ha posat en marxa aquest dimecres noves mesures organitzatives amb l'objectiu d'adequar els recursos i espais per fer front a l'augment de pacients ingressats per Covid-19 o sospita d'infecció.  D'altra banda, també es vol extremar les mesures de protecció davant de possibles contagis entre la resta de pacients i professionals sanitaris.

Entre les mesures, hi ha l'habilitació d'una segona UCI, el trasllat de l'ACUT al CAP Vic Nord o el trasllat de pacients geriàtrics a l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu o l'Hospital de la Santa Creu.

A Osona, ja s'ha registrat la primera mort per coronavirus i se n'investiguen dues més per possible relació. Pel que fa als infectats, des de l'inici de l'epidèmia, s'han confirmat 22 positius: 15 pacients i 7 professionals sanitaris. De les proves fetes,  56 han donat resultat negatiu. A l’Hospital Universitari de Vic hi ha ingressades actualment 11 persones.

Mesures

- S'ha habilitat una segona Unitat de Cures Intensives a l'Hospital de Vic.

- S'ha organitzat un dispositiu per garantir que els familiars dels pacients ingressats a la UCI o en unitats d'hospitalització en règim d'aïllament rebin informació diària per via telefònica sobre el seu estat de salut

- L'atenció continuada d'urgències d'Atenció Primària (ACUT) s'oferirà des del CAP Vic Nord (plaça de la Divina Pastora 6, Vic), de manera que a les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic només s'hi atendran els casos greus i emergències (urgències hospitalàries).

- Els pacients ingressats a la Unitat Geriàtrica d'Aguts es traslladaran als centres sociosanitaris de la comarca: l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.




Arxivat a