Coronavirus

Bon Preu compensa els seus treballadors amb una prima pel coronavirus

La companyia també modifica ells horaris comercials per desinfectar els establiments al migdia

per Osona.com , 18 de març de 2020 a les 15:25 |
Una parella protegida amb mascaretes sortint d'un supermercat. | Adrià Costa
El grup Bon Preu ha posat en marxa una sèrie de mesures preventives per assegurar la salut i seguretat dels seus treballadors i clients. Una de les iniciatives més destacades és la reducció de l'horari comercial de 9 del matí a les 8 del vespre. Cal destacar que es tancarà una hora al migdia -entre les 3 i les 4 de la tarda- per efectuar feines de neteja i desinfecció de les botigues, i per evitar que els torns de treball coincideixin.

D'altra banda, la direcció i els sindicats han consensuat una prima per l'esforç, compromís i responsabilitats dels equips. Es tracta d'una compensació de 200 euros pels contractes de 40 hores setmanals -i proporcional per a la resta de la plantilla-, que s'ingressarà a les nòmines de març dels 7.800 treballadors.


El grup també informa que està contractant nou personal per poder reforçar i fer front a l'augment de feina que ha generat aquesta situació.

Fons per a la recerca


Al llarg d'aquesta setmana es posarà en marxa una campanya de captació de fons per a la recerca contra el Covid-19. D'aquesta manera, l'arrodoniment solidari anirà destinat a aquesta causa.

Els diners recaptats aniran destinats a un projecte per desenvolupar vacunes, anticossos i fàrmacs contra la pandèmia i altres noves amenaces de coronavirus. La campanya s'inicia juntament amb IrisCaixa, un institut de recerca impulsat per la Caixa i el Departament de Salut.


 

Participació