Primer mort per coronavirus a Osona

S'investiguen dues morts més per possible relació amb el Covid-19

Hospital Universitari de Vic
Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
18 de març del 2020
Actualitzat el 20 de març a les 15:17h
Primera mort a Osona per coronavirus. Aquest dimarts a la tarda va morir un home de 83 anys que estava ingressat a l’Hospital Universitari de Vic, segons explica el Consorci Hospitalari de Vic (CHV). Tal com ha pogut saber Osona.com, el traspassat era un veí de Calldetenes, on ja s'havien confirmat casos.

D'altra banda, el CHV informa que s'estan investigant dues morts més a l'espera de confirmar si estan relacionades o no amb la infecció per coronavirus SARS-CoV-2. Sobre la mort d’una noia de 19 anys que va ingressar d’urgència aquesta matinada en estat greu, el cas està en investigació sense que de moment es pugui confirmar la relació amb infecció per coronavirus.

22 casos: 15 pacients i 7 professionals

Des de l’inici de l’epidèmia, el Consorci ha confirmat 22 casos d’infecció per coronavirus: 15 pacients i 7 professionals sanitaris. Una xifra que s’ha triplicat des de dilluns. Del total de proves realitzades, 56 han donat resultat negatiu. A l’Hospital Universitari de Vic hi ha ingressades actualment 11 persones.

L'Hospital de Vic es reorganitza per fer front al coronavirus

L'Hospital Universitari de Vic ha posat en marxa aquest dimecres noves mesures organitzatives amb l'objectiu d'adequar els recursos i espais per fer front a l'augment de pacients ingressats per Covid-19 o sospita d'infecció. D'altra banda, també es vol extremar les mesures de protecció davant de possibles contagis entre la resta de pacients i professionals sanitaris.

Mesures

- S'ha habilitat una segona Unitat de Cures Intensives a l'Hospital de Vic.

- S'ha organitzat un dispositiu per garantir que els familiars dels pacients ingressats a la UCI o en unitats d'hospitalització en règim d'aïllament rebin informació diària per via telefònica sobre el seu estat de salut

- L'atenció continuada d'urgències d'Atenció Primària (ACUT) s'oferirà des del CAP Vic Nord (plaça de la Divina Pastora 6, Vic), de manera que a les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic només s'hi atendran els casos greus i emergències (urgències hospitalàries).

- Els pacients ingressats a la Unitat Geriàtrica d'Aguts es traslladaran als centres sociosanitaris de la comarca: l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.




Arxivat a