Un grup d'estudiants de la UVic intenta tornar a Catalunya després que els anul·lessin el vol a Gàmbia

Les famílies i el centre estan fent gestions perquè les noies puguin aconseguir un seient i volar aquesta matinada

La Universitat de Vic, deserta després de la suspensió de classe
La Universitat de Vic, deserta després de la suspensió de classe | Josep M. Montaner
Osona.com
17 de març del 2020
Actualitzat a les 18:45h
Un grup de set estudiants de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) es troben atrapades a Banjul (Gàmbia). Després d'haver passat dos mesos en una comunitat al Senegal realitzant pràctiques de treball comunitari, quan ja es disposaven a tornar a Catalunya, el 14 de març, es van trobar que els van anul·lar el vol. Una d'elles, Clara Robres, ha explicat a l'ACN que les han reubicat en un vol per aquest dissabte però, davant la incertesa per la pandèmia del coronavirus, volen tornar al més aviat possible. En aquests moments, tant la universitat com les seves famílies estan fent gestions perquè les noies puguin volar aquest mateix dimarts de matinada.

Volar de Banjul directament a Barcelona seria la millor opció, però Clara Robres ha explicat que fins que no es presentin a l'aeroport no sabran si tenen lloc per volar. L'altra opció és el vol del dia 21 de Banjul a Barcelona via Portugal. Aquesta opció, ha explicat, també és incerta perquè el vol entre Lisboa i Barcelona s'ha anul·lat. Llavors, tot i que puguin arribar a Portugal, els caldrà gestionar com travessar la frontera i arribar fins a Catalunya.

Clara Robres ha descrit que estan vivint moments d'incertesa i por a Gàmbia després que Vueling els anul·lés el vol del dia 14 per tornar a casa després de l'estada de pràctiques que han realitzat al Senegal, país veí. "Quan van anul·lar el vol ens van deixar tirades, sense allotjament, sense menjar, ni sense res", ha lamentat la jove. "Ens hem hagut d'espavilar nosaltres i ara tampoc sabem si podrem recuperar tots aquests diners".

Robres ha explicat que hi havia altres companys de la universitat realitzant pràctiques per altres indrets del món. "També ens preocupa el fet que tots els nostres companys hagin pogut tornar a casa i nosaltres encara no", ha explicat. D'altra banda, el grup tampoc pot tornar al Senegal, el lloc on han viscut els darrers mesos, perquè també s'han tancat les fronteres.

Per sort, ha explicat Clara Robres, les joves han conegut un noi del país que s'ha trobat en la mateixa situació que elles i que les ha ajudat a fer gestions com l'extensió dels visats. De fet, l'ambaixada també està al cas de la seva situació, tot i que de moment no els ha donat cap resposta.

La situació a Gàmbia en relació al coronavirus no és d'estat d'alarma com a Catalunya. La jove ha explicat que s'estan intentant protegir al màxim amb mascaretes, guants i solució per rentar-se les mans.



Arxivat a