Vic oferirà un menú a baix cost per emportar adreçat a tota la ciutadania

La xarxa de voluntaris que s'ha creat arran de la crisi del coronavirus en farà la distribució

Tercer dia d'estat d'alarma a Vic
Tercer dia d'estat d'alarma a Vic | Adrià Costa
Osona.com
17 de març del 2020
Actualitzat a les 17:46h
L'Ajuntament de Vic, conjuntament amb el Seminari, oferirà un menú a baix cost per emportar adreçat a tota la ciutadania. La iniciativa s'està acabant de perfilar i en els propers dies es posarà en marxa. El plat es distribuirà a domicili a través del grup de voluntaris que s'ha creat a la ciutat arran de la crisi del coronavirus, i ho faran seguint totes les mesures d'higiene i seguretat.

A banda, l'Ajuntament, conjuntament amb Càritas, també reparteix aliments a les persones usuàries dels menjadors socials de Càritas i El Tupí, tancats preventivament pel coronavirus. D'aquesta manera, es garanteixen menús gratuïts a les persones usuàries habituals dels centres que ara es troben tancats i, per altra banda, s'evita el malbaratament alimentari de productes emmagatzemats.

La regidora de Benestar i Família Núria Homs explica que l'objectiu es continuar treballar coordinadament amb el voluntariat perquè es puguin ocupar de tasques d'acompanyament. De fet, aquest dilluns sis persones voluntàries de la xarxa de Vic ja van realitzar el primer servei voluntari per l'Ajuntament.

En una nota, l'Ajuntament remarca que els Serveis Socials és un departament essencial i no tanca. S'han establert grups rotatius de treball per atendre urgències presencialment de les 9 del matí a la 1 del migdia. La resta de peticions es fan per telèfon o correu.

D'altra banda, es fa un seguiment telefònic diari a les persones grans, sobretot a les més vulnerables i amb poca xarxa familiar i social, que normalment van al Centre de Dia, que està tancat. A més, es truca diàriament a totes les persones majors de 80 anys que viuen soles i si cal se les visita a domicili.

Es mantenen també els serveis d'atenció domiciliària de totes les persones amb situacions més complexes i s'han activat mesures alternatives de suport a les beques menjador, tipus targeta moneder, per aquelles famílies amb infants amb més vulnerabilitat.

Arxivat a