Capgirem demana a l'Ajuntament de Vic que sol·liciti el tancament d'empreses

També requereix el govern de la ciutat que s'activin mesures socials

El polígon de Malloles de Vic aquest matí
El polígon de Malloles de Vic aquest matí | Josep M. Montaner
Osona.com
17 de març del 2020
Actualitzat a les 12:23h
"Després d'un cap de setmana de confinament, aquest dilluns ens hem llevat amb uns polígons industrials pràcticament a ple rendiment". D'aquesta manera, Capgirem Vic exigeix, a través d'un comunicat, al govern de l'Ajuntament que demani a les empreses del municipi que aturin la seva activitat, davant la situació de perill de propagació del virus.

La formació municipal entén que hi ha d'haver un "mínim d'activitat" per al subministrament i distribució d'aliments i altres productes de primera necessitat, però no comprèn que continuï l'activitat a ple rendiment d'empreses del sector de l'alimentació de la comarca. En aquest sentit, remarquen que "en cap cas és necessari que es mantingui la producció habitual".

D'altra banda, demanen que l'Ajuntament informi i exigeixi el compliment de la normativa pel que fa l'aforament limitat dels establiments comercials i oberts al públic; i també als empresaris sobre els drets laborals dels treballadors.

Activar mesures socials

Capgirem també demana l'activació de mesures socials com garantir la paralització dels desnonaments; assegurar l'obertura de les plantes de sanitat privada a disposició de la salut pública; i cobrir mitjançant una xarxa voluntària municipal totes aquelles necessitats de persones dependents o en situació de vulnerabilitat que no puguin restar cobertes.

Així mateix requereixen que el govern exigeixi a la Generalitat un Pla de Suport als treballadors per compte propi que reculli l'exempció del pagament de la quota d'autònoms i cobertura econòmica de totes aquelles persones que no puguin treballar per confinament, malaltia o fer-se càrrec de persones afectades directament o indirectament pel virus.

"Som conscients que algunes d'aquestes mesures s'escapen de les competències municipals, però és responsabilitat del govern de la ciutat pressionar a qui calgui per tal que es prenguin les màximes precaucions", conclouen.

Arxivat a