S'eleven a tres els casos de coronavirus a Osona

L'afectada és una professional d'Urgències de l'Hospital de Vic que s'està recuperant a casa de la malaltia

Hospital Universitari de Vic
Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
15 de març del 2020
Actualitzat el 16 de març a les 17:10h
Nou cas de coronavirus a Osona. D'aquesta manera, s'eleven a tres els positius a la comarca. Tal com explica el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), l'afectat és una professional del Servei d'Urgències del l'Hospital Universitari de Vic, que s'està recuperant a casa seva de la malaltia.

Els altres dos casos són un home de 67 anys que està ingressat a la UCI de l'Hospital Universitari de Vic i el d'una dona de 64 anys que està sent atesa a l'Hospital de Bellvitge.

La resta de resultats que s'han conegut durant el cap de setmana han estat negatius i se segueix a l'espera de conèixer noves determinacions.

Des del CHV expliquen que hi ha més professionals confinats preventivament a casa seva per haver estat en contacte estret amb persones que han donat positiu o perquè presentaven simptomatologia compatible amb la covid-19.

Cal confinar-se a casa

El Consorci remarca que, a banda dels tres casos detectats, n'hi podria haver més que estiguessin en fase d'incubació de la malaltia, que estiguin asimptomàtiques o que la pateixin d'una forma lleu. "Aquestes persones podrien ser font de contagi sense saber-ho. Per això, és molt important seguir els consells de confinament domiciliari i les restriccions de moviment dictades pels governs català i espanyol per evitar entre tots la propagació", remarquen.

Mesures excepcionals als hospitals i residències d’Osona

D'acord amb les mesures decretades per la Generalitat de Catalunya per contenir la propagació del coronavirus, el CHV restringeix de manera taxativa les visites als hospitals i residències d'Osona. Per tant, només podran accedir als centres personal autoritzat i pacients amb intervencions programades o urgents.
 

Consulta totes les mesures



Arxivat a