El Bisbat de Vic suspèn les misses pel coronavirus

Romà Casanova demana que els capellans "siguin model i exemple" de les indicacions donades per l'estat d'alarma

La catedral de Vic, sense aigua beneïda
La catedral de Vic, sense aigua beneïda | Josep M. Montaner
Osona.com
14 de març del 2020
Actualitzat a les 11:56h
A causa de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol, el Bisbat de Vic ha emès un nou comunicat aquest dissabte amb mesures molt restrictives i inèdites. A la nota, el bisbe Romà Casanova comunica "decisions greus i doloroses, però necessàries per a la salut".

Se suspenen totes les misses amb participació de públic. Els capellans faran missa sense poble "pregant pels malalts, pel personal sanitari i per tots els fidels i per la contenció d'aquesta pandèmia". En aquest sentit, durant els enterraments, es farà la pregària a l'entrada de l'església, cementiri o tanatori, només amb les persones més properes del difunt.

D'altra banda, es demana que les esglésies estiguin obertes per a la pregària personal dels fidels, allà on sigui possible, "sempre que es respectin les indicacions de les autoritats civils competents". També "es procurarà estar disponible, en moments establerts, per al sagrament de la penitència, en espais oberts i distants".

El Bisbat de Vic insisteix a evitar qualsevol reunió i activitat pastoral. Tot i que els preveres i diaques procuraran "atendre les necessitats espirituals dels fidels", el bisbe demana els que siguin "model i exemple" del seguiment de les indicacions donades i sobretot, que els de major edat o risc, s'estiguin a casa.

Finalment, el Bisbat remarca que "és moment d'intensificar la pregària confiada en Déu i intensificar la caritat".