Ni quan la Guerra Civil: el mercat de Vic suspès per primera vegada

Durant dues setmanes no se celebrarà el mercat per prevenir el coronavirus

El mercat de la plaça Major de Vic
El mercat de la plaça Major de Vic | ACN
Osona.com
13 de març del 2020
Actualitzat a les 19:51h
Aquest dissabte no hi haurà mercat a la plaça Major de Vic. Ni el dimarts vinent, ni aquest diumenge al Remei. L'Ajuntament de Vic va aplicar un protocol aquest dimecres per prevenir el contagi del coronavirus. Aquest fet és excepcional, ja que no s'ha decretat mai la suspensió del mercat de dissabte, ni tan sols durant la Guerra Civil de 1936.

El 18 de juliol d'aquell any, tot i l'Alzamiento Nacional contra la República, es va celebrar mercat a plaça amb bon temps i molta gent. El del dia 25 -dia festiu de Sant Jaume, però convertit en laborable pel Comitè Antifeixista- no va ser suspès, però no va existir per manca d'assistència, sense transports i en vaga general després d'una setmana de guerra.

L'1 d'agost, hi va haver mercat, però amb poca assistència per la dificultat de moure's d'un poble a l'altre. A principis de setembre, es va començar a patir l'escassetat de subministraments. Els comitès de proveïments de cada municipi controlaven la distribució de productes i els seus preus.

El mercat dels dissabtes de Vic no va recuperar l'animació fins al del 19 de setembre, segons va recollir Antoni Bassas i Cuní en el seu dietari.

Suspès també el Mercat del Ram i tancament d'instal·lacions municipals

La suspensió del mercat és una de les moltes mesures que ha aplicat l'Ajuntament de Vic. Tmbé s'ha anul·lat el Mercat del Ram, previst del 3 fins al 5 d'abril, o les activitats en instal·lacions municipals durant quinze dies.

Com a mesura preventiva, s'ha decidit tancar la Biblioteca Joan Triadú, La Central, els Centres Cívics, el Centre de Dia, l'Espai Comunitari, l'Espai Familiar, La Farinera, L'Orfeó, els pavellons esportius, el VIC ETB i les pistes d'atletisme. També tanca l'Escola de Música i Conservatori i l'Atlàntida ajornada tots els actes i espectacles previstos fins al 26 de març.

Pel que fa a l'atenció al públic, del dia 12 al 26 de març romandrà tancada l'Oficina del Remei. El servei d'atenció al públic de Benestar Social i l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de la plaça Major estaran oberts amb serveis mínims, en horari habitual, i prioritzaran l'atenció telefònica i la tramitació telemàtica, tenint en compte que dels 111 tràmits, un 80% es poden tramitar des de seuelectronica.vic.cat.

A partir del 26 de març es tornarà a valorar la situació en funció de l'evolució dels contagis de coronavirus.


Arxivat a