Segon positiu de coronavirus a Osona i 19 treballadors sanitaris confinats

Els afectats són una dona de 64 anys i un home de 67, mentre que hi ha sis casos sospitosos

L'Hospital Universitari de Vic
L'Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
12 de març del 2020
Actualitzat el 13 de març a les 20:01h
El coronavirus ja és una realitat a Osona. Aquest dijous, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha confirmat els dos primers casos a la comarca. Tal com explica en una nota, el primer cas és una dona de 64 anys i amb patologies prèvies que va ser atesa inicialment a l'Hospital Universitari de Vic amb un quadre lleu. Dies després es va dirigir a l'Hospital de Bellvitge per visitar-se amb l'equip que la tracta habitualment i és allà on, després de complicar-se el seu estat de salut, se li van practicar les proves pertinents i va quedar ingressada.

El segon cas és el d'un home de 67 anys que va ingressar a les urgències de l'Hospital Universitari de Vic, on va ser inicialment atès per sospita d'infecció per coronavirus, se li van aplicar els protocols de prevenció i aïllament i, finalment, es va confirmar el diagnòstic de COVID-19 (la malaltia provocada pel coronavirus).

Sis casos sospitosos de contagi i una vintena de professionals confinats

Seguint el protocol establert pel Departament de Salut, els 19 professionals de l'hospital que van tenir contacte amb aquests pacients estan confinats preventivament a casa seva.

D'altra banda, actualment hi ha sis casos sospitosos al centre de Vic que estan en situació d'aïllament a l'espera dels resultats que permetin descartar o confirmar si pateixen infecció per coronavirus o per algun altre virus respiratori.

Des d'aquest dimecres, el coronavirus ja és pandèmia, tal com l'ha catalogat l'Organització Mundial de la Salut (OMS). S'ha elevat de nivell el brot arran del fort increment de contagis arreu del món. A Catalunya s'han registrat uns 260 casos, que se sumen als 3.000 que hi ha a tot l'estat espanyol.

Mesures de prevenció arreu de la comarca

Vic, Manlleu o Torelló han activat mesures per prevenir el contagi i propagació del coronavirus. En el cas de la capital d'Osona, que es va anunciar aquest dimecres, s'ha suspès el tradicional Mercat del Ram, previst per al 3, 4 i 5 d'abril. 

L'Ajuntament de Vic també ha ajornat altres fires i esdeveniments culturals i tanca quinze dies equipaments municipals com la biblioteca Joan Triadú, els centres cívics, l'Orfeó o els complexos esportius municipals. A partir del 26 de març es tornarà a valorar la situació en funció de l'evolució del contagi per coronavirus.

Arxivat a