Anna Erra demana «serenor i corresponsabilitat» davant del coronavirus

L'Ajuntament posa en marxa un protocol per prevenir el contagi i suspèn el Mercat del Ram, el mercat de marxants o l'activitat en instal·lacions municipals

Anna Erra, durant la roda de premsa d'aquest dijous al matí
Anna Erra, durant la roda de premsa d'aquest dijous al matí | Carles Fiter
12 de març del 2020
Actualitzat a les 18:27h
El coronavirus ja ha arribat a Osona. Aquest dijous s'ha confirmat els primers casos a la comarca. Moments abans que transcendís la notícia, l'alcaldessa de Vic Anna Erra ha explicat en roda de premsa el protocol que ha posat en marxa l'Ajuntament.

"Com a ciutat, hem pres la decisió de protegir la població", ha dit Erra, destacant que se segueixen les mesures de prevenció del Departament de Salut. En aquest sentit, s'han suspès esdeveniments i l'activitat en instal·lacions municipals. "Creiem que és la millor manera per evitar el contagi i la propagació", ha destacat l'alcaldessa.

Tot i l'aplicació d'aquest protocol "amb unes mesures que poden semblar incòmodes", Erra ha volgut transmetre un missatge de "serenor i tranquil·litat" cap a la població. "No és una mesura d'alarma, sinó de responsabilitat", ha reiterat.

En aquest mateix sentit, ha demanat "corresponsabilitat perquè si fem casos d'aquestes accions que ens demanen podrem protegir molt millor el bé individual i col·lectiu".

Més neteja en escoles i transport

D'altra banda, l'alcaldessa ha explicat que de moment no se suspèn el transport públic, on s'ha reforçat la neteja, així com en equipaments municipals, com escoles, escoles bressol i instal·lacions municipals. El Govern de la Generalitat ha ordenat el tancament d'escoles, instituts i universitats a partir d'aquest divendres.

Suspès el Mercat del Ram i altres activitats

D'altra banda, s'ha suspès el tradicional Mercat del Ram que s'havia de celebrar del 3 al 5 d'abril. "Ha estat una decisió difícil, però ha d'ajudar a millorar la situació de contagi", ha explicat Erra. També s'anul·la el mercat de marxants del dimarts, dissabte i diumenge, i es cancel·len les visites turístiques guiades de l'Ajuntament.

També s'ha decidit tancar durant quinze dies -des d'aquest dijous fins al dijous 26 de març- la Biblioteca Joan Triadú, La Central, els Centres Cívics, el Centre de Dia, l'Espai Comunitari, l'Espai Familiar, La Farinera, L'Orfeó, els pavellons esportius, el VIC ETB i les pistes d'atletisme. En aquest sentit, des de l'Ajuntament també s'instarà als clubs esportius privats que se sumin a la mesura preventiva i que anul·lin la seva activitat.

L'activitat a l'Escola de Música i Conservatori també es veu alterada i s'ha reduït l'activitat no lectiva i se suspenen les sessions lectives de més alumnat. L'Atlàntida també suspendrà a partir de dijous la seva programació amb alguna excepció.

D'altra banda, s'ajornen la Festa de l'Esport Vigatà prevista per aquest divendres fins a nova data, la Cursa de les Dones i totes les activitats vinculades a aquesta prova esportiva. La Fira de l'Slot Clàssic programada per aquest diumenge també es posposa.

D'aquí a 15 dies es valorarà la situació

A partir del 26 de març es tornarà a valorar la situació en funció de l'evolució dels contagis de coronavirus. Erra ha destacat que estan permanentment en contacte amb el Departament de Salut i s'aniran reunint amb l'equip de govern per decidir si aixeca la veda o no.

D'altra banda, Erra ha explicat que després del Consell d'Alcaldes de dimecres, els batlles van comprometre's a comunicar-se entre tots els ajuntaments de la comarca per abordar la pandèmia del coronavirus. Molts d'aquests ja han començat a aplicar mesures preventives.

Arxivat a