Manlleu i Torelló també prenen mesures per prevenir el contagi del coronavirus

Com a Vic, se suspenen activitats i es tanquen alguns equipaments municipals durant dues setmanes

Manlleu
Manlleu | Adrià Costa
Osona.com
12 de març del 2020
Actualitzat a la 13:22h
L'Ajuntament de Manlleu i Torelló també han pres mesures per prevenir el contagi del coronavirus. Després de la confirmació del primer cas a Osona i que Vic fes públic el protocol aquest dimecres, dos dels consistoris més grans de la comarca han comunicat un seguit de mesures, segons recomanacions de la Generalitat de Catalunya, que contemplen, entre altres, el tancament d'equipaments municipals o l'anul·lació dels mercats.

Les mesures s'apliquen durant quinze dies, des d'aquest dijous fins al proper 26 de març. Llavors es tornarà a avaluar la situació. Podeu consultar les principals afectacions per municipi, a continuació:

Mesures a Manlleu

- Tancament d'equipaments municipals i anul·lació d'activitats al Pavelló municipal, Piscina municipal, Camp de futbol, Rocòdrom, Biblioteca municipal, Museu del Ter, Tripijoc, i Escola de Música.

- Tancament dels equipaments de gent gran ASVAT i el Centre de Dia Josep Roqué; i el Centre Cívic Frederica Montseny, que depèn de la Generalitat.

- Anul·lació durant dues setmanes dels mercats de dissabte i dilluns.

- Suspeses les visites de serveis socials no urgents i es farà un seguiment telefònic dels casos que ho permetin. També s'ajorna el termini de tramitació de les ajudes de pobresa energètica que havien de començar el 18 de març.

- El banc d'aliments El Sarró atendrà a les persones usuàries amb cita prèvia.

- L'Oficina d'Atenció Ciutadana redueix la seva activitat i atendrà només casos d'urgència i cites prèvies. Es recomana la realització de tràmits en línia sempre que sigui possible i l'atenció telefònica en cas de dubtes.

- Suspeses les activitats extraescolars públiques, com l'Escola Municipal de Música, i es recomana que ho valorin les empreses privades, com gimnasos, escoles de dansa, així com entitats, associacions i centres de culte.


Mesures a Torelló

- Tancament del Teatre Cirvianum, les biblioteques, l'arxiu municipal, el Museu de la Torneria, el pavelló d'esports, la sala polivalent, el camp de futbol, la piscina, l'Hotel d'Entitats, l'Escola d'Arts Plàstiques i l'Escola de Música. També es tanca el Casal Cívic, decretat per la Generalitat

- El Mercat Municipal romandrà obert per mantenir el servei d'abastiment de productes. Per contra, se suspèn el mercat ambulant dels dimecres.

- Es recomana la suspensió de les activitats de caire lúdic i social que organitzen les entitats.

- Les oficines municipals d'atenció a la ciutadania romandran obertes, tot i que s'aplicaran mesures d'identificació i protecció.
 

Consulta les mesures específiques de Serveis Socials