Vic suspèn el Mercat del Ram pel coronavirus

L'Ajuntament activa un protocol per prevenir el contagi i anul·la activitats en instal·lacions municipals durant quinze dies

Mercat del Ram, l'any passat
Mercat del Ram, l'any passat | Adrià Costa
Osona.com
11 de març del 2020
Actualitzat el 12 de març a les 10:02h
L'Ajuntament de Vic ha activat aquest dimecres a la tarda un protocol per prevenir el contagi del coronavirus. Fruit de les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, després d'avaluar la situació, l'equip de govern ha establert mecanismes de prevenció de contagis i ha planificat l'organització dels serveis en funció de l'evolució en els contagis de COVID-19.

Tal com expliquen en una nota, entre aquestes mesures hi ha la suspensió del tradicional Mercat del Ram que s'havia de celebrar del 4 al 5 d'abril. La decisió s'ha pres després que la Generalitat hagi obligat a ajornar o suspendre tots els esdeveniments amb un aforament de més de 1.000 persones en espais oberts o tancats.

Tancament de biblioteques, centres cívics i pavellons

Com a mesura preventiva, també s'ha decidit tancar durant quinze dies -des d'aquest dijous, 12 de març, fins al dijous 26 de març- la Biblioteca Joan Triadú, La Central, els Centres Cívics, el Centre de Dia, l'Espai Comunitari, l'Espai Familiar, La Farinera, L'Orfeó, els pavellons esportius, el VIC ETB i les pistes d'atletisme. En aquest sentit, des de l'Ajuntament també s'instarà als clubs esportius privats que se sumin a la mesura preventiva i que anul·lin la seva activitat.

També es veu alterada l'activitat a l'Escola de Música i Conservatori que ha reduït l'activitat no lectiva i se suspenen les sessions lectives de més alumnat. L'Atlàntida també suspendrà a partir de dijous la seva programació amb alguna excepció que es pot consultar al web.

D'altra banda, s'ajornen la Festa de l'Esport Vigatà prevista per aquest divendres fins a nova data, la Cursa de les Dones i totes les activitats vinculades a aquesta prova esportiva. La Fira de l'Slot Clàssic programada per aquest diumenge també es posposa.

Paral·lelament, i durant dues setmanes, s'anul·la el mercat de marxants del dimarts, dissabte i diumenge, i es cancel·len les visites turístiques guiades de l'Ajuntament.

Període de 15 de dies que pot ser prorrogat

A partir del 26 de març es tornarà a valorar la situació en funció de l'evolució dels contagis de coronavirus. En una nota, l'alcaldessa Anna Erra exposa que s'ha donat l'ordre de reforçar el servei de neteja en escoles, escoles bressol i instal·lacions municipals i, també, en el transport públic en aquesta fase de prevenció.

Des de l'Ajuntament de Vic s'estan coordinant les tasques preventives necessàries per garantir al màxim la prestació de la resta de serveis municipals, i la salut dels seus usuaris i els treballadors municipals recomanant l'ús de tecnologies de la comunicació com a alternativa a les reunions presencials, desplaçaments i viatges fora de l'àmbit municipal.

A més d'aquestes mesures preventives, l'Ajuntament insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança: "Tots els centres mèdics de Vic i comarca estan a punt per activar el protocol davant d'un possible cas de coronavirus".
 


Arxivat a