Theon Cross i el quartet islandès ADHD, al cartell del Festival de Jazz Vic

El certamen arrenca el 18 abril amb el trompetista i compositor de jazz català Raynald Colom

Imatge promocional de l'artista revelació londinenc Theon Cross
Imatge promocional de l'artista revelació londinenc Theon Cross | Alhambra Festival Jazz Vic
Osona.com
11 de març del 2020
L'artista revelació londinenc Theon Cross i el quartet islandès ADHD seran al cartell de l'Alhambra Festival Jazz Vic, que se celebrarà a la capital osonenca del 7 al 17 de maig de 2020. Presentaran els seus darrers treballs discogràfics a la Jazz Cava. En la 22a edició, el certamen oferirà dues setmanes dedicades a les noves tendències del jazz i les músiques improvisades, amb formacions i artistes nacionals i internacionals caracteritzats per l'experimentació i l'exploració de noves vies musicals. Les entrades ja estan a la venda.

Cross és un músic revelació de l'escena jazzística britànica que ha transcendit les estructures convencionals del gènere i ha reinventat la interpretació de la tuba. Nascut i format a Londres, ha treballat amb artistes de renom com Jon Batiste, Emile Sande, Kano o Makaya McCraven Courtney Pine, entre d'altres, i és un dels membres principals de la reconeguda banda de jazz Sons of Kemet. Després de ser aclamat per la crítica internacional amb el seu àlbum de debut Fyah (Gearbox Records, 2019), l'artista presentarà el, dissabte 16 de maig, el seu projecte per primera vegada a Catalunya, en format trio.

ADHD és un quartet islandès establert a Reykjavík que porta més d'una dècada de trajectòria i que és reconegut arreu d'Europa per l'energia i la força que transmeten els seus directes. Influenciada musicalment pels paisatges i el clima del país nòrdic, la formació donarà a conèixer el seu darrer treball discogràfic ADHD7 (Not On Label, 2019), un disc que posa els teclats en el centre de les peces i difumina considerablement les línies existents entre el jazz, el rock, el folk i la música electrònica. La seva actuació tindrà lloc el diumenge 10 de maig.

Inauguració de Raynald Colom

El concert de presentació de la 22a edició de l'Alhambra Festival Jazz Vic serà el dissabte 18 d'abril, a la Jazz Cava, i anirà a càrrec del trompetista i compositor de jazz català Raynald Colom. Interpretarà les cançons del seu darrer disc, The Barcelona Session (Fresh Sound, 2019), un àlbum amb el qual exposa una visió oberta i personal del jazz, i amb què intenta dibuixar un viatge per Barcelona a través de la música contemporània, afegint-hi influències de sons d'arrels afroamericanes i altres sonoritats innovadores que volen connectar amb una nova generació d'oients.

Colom estarà acompanyat de tres artistes de referència en l'escena internacional del jazz actual: el pianista Tony Tixier, el baixista Paco Charlin i el bateria Francesco Ciniglio.
Arxivat a