Lluís Verdaguer: «Effitronix vol ser referent de la Indústria 4.0»

El CEO i confundador de l'empresa demana que universitat i escoles d'FP facin una aposta per les noves tecnologies

Lluís Verdaguer, CEO i cofundador d'Effitronix
Lluís Verdaguer, CEO i cofundador d'Effitronix | Josep M. Montaner
Carles Fiter
11 de març del 2020
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO), entrevista Lluís Verdaguer, CEO i cofundador d'Effitronix, a la secció "Empresaris d'Osona". En aquest espai es vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.


QÜESTIONARI EFFITRONIX
Respon Lluís Verdaguer


Breu història de l'empresa

Effitronix és una empresa familiar que compta amb 25 anys d'experiència en camp del manteniment i l'automatització industrial. Vam començar amb la reparació de circuits i equips electrònics en diverses empreses per poder oferir un servei de proximitat i rapidesa.

La formació continua que hem anat aplicant ens ha servit per fer una transformació i el 2010 vam iniciar un projecte per la monitorització i control per les diferents màquines i equips de les empreses, el que s'anomena ara Indústria 4.0.

El 2013 la Cambra de Comerç d'Osona ens va concedir el premi a la millor empresa de serveis. El 2017 vam emprendre un projecte d'un nou circuit d'adquisició basat en tecnologia IOT de fàcil instal·lació i que envia automàticament les dades al núvol, cosa que facilita que ens hi puguem connectar des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil. Per aquest circuit se'ns va atorgar el Premi d'Indústria 4.0 dels Enginyers de Catalunya el 2018.

- Quina és la seu i ubicació de la companyia, i de quantes naus disposa?

- Estem instal·lats en un local proper a la zona industrial Goules de Tona i disposem d'una nau on hi ha el taller i les oficines.

- Quina activitat desenvolupa Effitronix?

- Actualment estem fent les tasques de reparació de circuits electrònics i muntatge d'armaris elèctrics per la automatització de processos. Estem implantant el sistema MICO24 en diferents empreses: sector metal·lúrgic, alimentari, de serveis, depuradores, potabilitzadores... Som assessors d'ACCIÓ (Agència per la Competitivitat de l'Empresa) en Indústria 4.0 col·laborant amb les empreses a fer el pas cap a la digitalització.

- Quins aparells dissenya/crea Effitronix? Quins projectes acostumen a realitzar més?

- Hem fet diversos dissenys i alguns d'ells els hem patentat, però potser el més rellevant és el circuit d'adquisició de senyal MICO24 Nano amb tecnologia d'Internet de les coses. Altres projectes que estem porten a terme són l'automatització de processos, que permetin una millora competitiva i més eficiència energètica mitjançant ordinadors, autòmats programables i pantalles de comandament.
 

Lluís Verdaguer, CEO i cofundador d'Effitronix Foto: Josep M. Montaner


També estem incorporant sensors i elements per la connectivitat de les màquines i equips, perquè els nostres clients puguin disposar de la informació necessària per millorar i optimitzar el seu funcionament i disminuir els costos de producció d'una manera molt fàcil.

- Quant ha facturat aquest 2019 i quant preveu facturar el 2020?

- La facturació del 2019 va ser de 750 mil euros i l'objectiu per aquest 2020 és treballar per un increment en la facturació. Estimen un creixement superior del 30% per la comercialització i vendes per internet del nou circuit.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- L'equip d'Effitronix és de 9 persones. La majoria són titulats en Enginyeria.

- Quin mercat té?

- El nostre mercat principal és en el territori català, i alguns projectes d'assessorament d'àmbit estatal i ara iniciem vendes per internet amb un distribuïdor que opera a diferents països.

- Quines necessitats té l'empresa?

- Som una empresa de serveis i, com a tal, el cor de la nostra empresa són les persones. Per tant, ens esforcem per tenir un equip humà cohesionat i amb un nivell formatiu molt qualificat tècnicament. Majoritàriament necessitem enginyers.

- Què demaneu a la comarca?

- Demanem que la Universitat i les diverses escoles de Formació Professional facin una aposta per les noves tecnologies per tal que els nous tècnics que s'integrin al món laboral puguin aportar un valor afegit a les empreses i puguin ser més eficients.

- Quins futurs reptes té l'empresa?

- El repte més important és seguir donant serveis especialitzats i amb un alt valor afegit als nostres clients, així com el posicionament de l'empresa com a referent de la Indústria 4.0 en els diversos sectors industrials.
Arxivat a