Casa Tarradellas formalitza la compra del grup carni de Nestlé

Creen Herta Foods, amb seu a Gurb, que suposa un salt a la internacionalització

 Les oficines de casa Tarradellas a Gurb
Les oficines de casa Tarradellas a Gurb | Josep M. Montaner
Osona.com
11 de març del 2020
Actualitzat a les 10:08h
Casa Tarradellas ha fet un pas més en la compra de l'empresa càrnia de Nestlé: Herta. Tal com avança Expansión, l'empresa d'Osona ha creat, conjuntament amb Nestlé, Herta Foods per formalitzar l'adquisició. Aquesta nova companyia -amb seu a Gurb- opera com a hòlding de les filials d'Herta, que està participada pel grup familiar osonenc en un 60% i en un 40% pel gegant suís.

La compra es va anunciar el passat desembre. La firma de Gurb va adquirir per 414 milions d'euros el 60% de les accions d'Herta, que té una facturació de 667 milions i factories i venda a Alemanya, França, Bèlgica, Gran Bretanya, Irlanda i Luxemburg. Per tant, això suposa una plena obertura cap a la internacionalització.

Més internacionalització i més facturació

Amb l'adquisició d'Herta, Tarradellas farà un salt espectacular en els rànquings de facturacions d'empreses aquest 2020. El complex carni està format per dotze centres de producció i 2.200 treballadors. I un nombre indeterminat de finques rústiques que controla en propietat o a través d'intermediaris per tal de disposar de terres on abocar purins.

D'aquesta manera, Tarradellas també redueix la dependència amb la cadena Mercadona i, per extensió, el mercat espanyol. Amb Herta Foods, el complex osonenc pot obtenir més del 50% de la seva facturació fora de l'Estat espanyol. Alhora aquesta nova societat suposarà que Tarradellas pràcticament multipliqui per dos la seva facturació.