​Nou impuls per difondre l'FP Dual a Osona

El Consell Empresarial d'Osona s'adhereix a l'"Alianza para la FP Dual"

Lurdes Baulenas i Marc de Semir
Lurdes Baulenas i Marc de Semir | CEDO
Osona.com
09 de març del 2020
Lurdes Baulenas, presidenta del Consell Empresarial d'Osona (CEDO), juntament amb Marc de Semir, director de comunicació de la Fundació Bertelsmann, han signat aquest març el document d'adhesió de l'associació a l'Alianza para la FP Dual.

L'acord s'emmarca en la jornada "FP Dual i empreses: formació, talent jove i competitivitat" que va tenir lloc la setmana passada a Vic en el marc del Club de RRHH del Consell i en la qual va participar l'empresa Some S.A i joves que cursen l'FP Dual a l'Institut de Vic.

L'Alianza para la Formación Profesional Dual és una xarxa estatal d'empreses, centres educatius i institucions que aposten per l'FP Dual, un nou sistema d'aprenentatge que contribueix a què més joves accedeixin al mercat laboral i que disminueixi la taxa d'atur juvenil. L'Alianza va néixer l'any 2015 de la mà de la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d'Espanya i actualment té 1.300 membres adherits.

Segons dades del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, actualment un total de 250 empreses vigatanes acullen aprenents d'FP Dual que alternen la formació en 3 centres educatius del municipi.

Lurdes Baulenas, presidenta del Consell Empresarial d'Osona, destacava que "el gran valor que té l'FP Dual" ha motivat que l'entitat empresarial "s'ofereixi per servir d'enllaç entre les empreses i els centres educatius". Augurava que d'aquesta manera "en sorgiran experiències d'èxit". Per la seva banda, Marc de Semir, director de comunicació de la Fundació Bertelsmann, explicava que "amb l'adhesió del Consell Empresarial d'Osona encetem una relació que té com a objectiu ajudar al fet que més empreses del territori desenvolupin projectes d'FP Dual i acullin aprenents".