Judicial

Vist per sentència el litigi entre Anglada i dos exregidors de Vic per un delicte lleu de lesions

El fiscal només demana una multa de 600 euros a Jaume Colomer pel contacte físic amb l'exregidor de Plataforma Vigatana

L'entrada dels jutjats aquest dilluns al matí. Algunes persones han rebut a Josep Anglada amb cartells «No a la islamofòbia» i «Feixisme mai més» | ACN
per Osona.com, 9 de març de 2020 a les 16:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El jutge ha deixat vist per a sentència el judici per un delicte lleu de lesions que ha enfrontat aquest dilluns tres exregidors de l'Ajuntament de Vic pels fets que van succeir el juliol de 2017 durant els cinc minuts de silenci que es va convocar en suport a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

D'una banda, hi havia la denúncia de Josep Anglada (Plataforma Vigatana) contra Arnau Martí (Vic En Comú Podem) i Jaume Colomer (ERC) i també la de Martí contra Anglada pel cop de puny que va rebre a les costelles. Després de les declaracions de tots tres i malgrat l'existència de proves de les lesions patides per Martí, el fiscal només ha apreciat un delicte lleu de lesions per part de Colomer a Anglada i li demana 600 euros.El Jutjat d'Instrucció 3 de Vic ha acollit aquest dilluns el judici que ha de dirimir sobre els fets que van passar a la plaça Major de Vic durant els cinc minuts de silenci amb motiu del rebuig pels dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017. Instants abans de començar, el regidor Josep Anglada i algunes persones que l'acompanyaven van mostrar cartells amb el símbol de prohibició de mesquites i on es podia llegir "Fora jihadistes de Catalunya". 


Alguns ciutadans van cridar perquè els retiressin i diversos regidors del consistori, entre ells Arnau Martí i Jaume Colomer, es van posar davant per tapar-los. Anglada va voler seguir mostrant el seu cartell i Colomer li va arrabassar el paper. El llavors regidor de Plataforma Vigatana va intentar recuperar-lo i es van viure moments d'empentes i estira-i-arronsa amb Colomer i Arnau Martí. 

Els tres han decidit declarar davant el jutge, Anglada i Martí en condició de denunciant i denunciat. A preguntes del fiscal, Anglada ha negat haver mantingut contacte físic amb Martí i haver-li donat un cop de puny. De Colomer, Anglada ha dit que durant l'incident li va dir que "l'hostiaria", una expressió que el regidor republicà ha negat haver fet. L'exregidor de Plataforma Vigatana ha denunciat que no va poder exercir el dret a la llibertat d'expressió, ja que no li van deixar mostrar cartells amb el símbol de prohibició de mesquites i el lema "Fora jihadistes de Catalunya". 


En la seva declaració, Martí ha assenyalat que no volia limitar el dret de ningú a la llibertat d'expressió. "Jo només vetllava pel bon desenvolupament del minut de silenci i també perquè no s'hi fes propaganda política", ha destacat. De la seva banda, Jaume Colomer ha declarat que va trobar "inapropiat" que Anglada s'aprofités d'una situació com aquella "per deixar anar el seu discurs de l'odi". "Em va sortir de dins i li vaig prendre el cartell", ha explicat. El regidor republicà ha explicat que després del cop de puny a Martí, ell va mantenir contacte físic amb Anglada per separar-lo i evitar que la situació anés a més.

L'advocat de Martí li ha recordat a Anglada que la seva denúncia es va arxivar el passat 9 de gener i ha posat de manifest que no volgués mantenir la denúncia que havia presentat perquè no la va recórrer. 

Després del visionat del vídeo a la sala, les parts –menys la defensa d'Anglada- i també el jutge han resolt que no era necessari que els testimonis que hi havia citats finalment declaressin. El jutge ha dit que tenia prou informació per decidir.

Petició de penes

El ministeri fiscal ha demanat 600 euros a Colomer per un delicte lleu de lesions a Anglada. De la seva banda, l'advocada d'Anglada ha volgut introduir els delictes d'odi i de coaccions contra la llibertat d'expressió durant el procediment de les qüestions prèvies, però el jutge de moment no ho ha acceptat. Les penes a què s'enfrontarien els acusats podrien anar fins als cinc anys de presó. L'advocada ha explicat que si no s'accepten aquests motius durant aquest judici, no renuncien a denunciar-ho per aquesta via més endavant. 

Per altra banda, els lletrats d'Arnau Martí i de Jaume Colomer han demanat l'absolució dels seus clients. En el cas de Colomer, el seu advocat ha posat de relleu que Anglada no hagi aportat cap informe de lesions del metge. En el cas de la denúncia del cop de puny de Martí a Anglada, pel que ha presentat dos informes del metge, li demana 900 euros de multa per un delicte de lesions lleus i 300 euros més en concepte de responsabilitat civil.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació