Soterrada una línia elèctrica a Manlleu per millorar la seguretat del polígon de la Coromina

Endesa ha invertit 23.000 euros en l'actuació que també comporta la reducció de l'impacte visual i ambiental de les infraestructures al municipi

La zona del polígon de la Coromina on s'ha actuat
La zona del polígon de la Coromina on s'ha actuat | Endesa
Osona.com
09 de març del 2020
La companyia elèctrica Endesa ha soterrat un tram de línia aèria de mitjana tensió al polígon de la Coromina, a Manlleu, amb l’objectiu de reforçar la seguretat en aquesta zona industrial. A més, tal com explica l'empresa en una nota, l’eliminació del cablejat també ha suposat una millora de l’impacte visual i ambiental de les infraestructures al municipi.

Els treballs, que han acabat recentment, han suposat una inversió de 23.000 euros, aportats íntegrament per la companyia. L’actuació ha consistit a soterrar un tram de 60 metres de línia de 25 kV dins del recinte del polígon. Per fer-ho, s'ha necessitat una màquina rasadora a causa de les característiques del terreny, ja que tot el carrer és de roca. Aquesta substitució ha permès, a més, eliminar un pal de fusta que hi havia ubicat en una finca particular.

Aquesta intervenció s’ha dut a terme per a millorar la seguretat de les persones que treballen al polígon, on hi ha unes vint empreses. El fet de tractar-se d'una zona industrial, l’ús de maquinària de gran envergadura -incloses grues amb elements verticals- és habitual. D'aquesta manera, s’elimina la possibilitat d'un impacte o col·lisió de vehicles amb les infraestructures elèctriques, amb el risc que això comporta.

Arxivat a