El Remei estrena una escultura de l'artista vigatana Empar Sáez

És l'única dona escultora a Osona en les dues darreres dècades del segle XX

L'escultura d'Empar Sáez
L'escultura d'Empar Sáez | Ajuntament de Vic
NacióDigital
06 de març del 2020
Actualitzat a les 17:54h
El fragment de l'obra escultòrica Osona Mediterrània ja es pot veure als jardins de l'Espai Familiar Municipal i el Centre de Dia Sant Jordi, situats al barri del Remei de la ciutat de Vic. L'escultura està feta per Empar Sáez, artista vigatana, forma part del conjunt ideat per Enric Pladevall i amb maquetes de l'arquitecte Gaspar Blancafort.

La ubicació de l'obra, tal com exposa el regidor de Barris, Josep Ramon Soldevila, ha estat consensuada amb l'associació de veïns i veïnes del Remei després d'estudiar diverses propostes i valorar-ne la viabilitat tècnica. Va ser la presidenta de l'Associació, Carme Vilaregut, qui va sol·licitar la ubicació de l'obra al barri ja que Sáez havia residit als Habitatges Montseny.

L'escultura de formigó, que data de l'any 1986, reprodueix una figura humana asseguda en posició de lectura, i formava part del conjunt escultòric ubicat a la plaça Divina Pastora que es va retirar fa uns anys i posteriorment, es va emmagatzemar a l'àrea de Serveis i Manteniment.
Osona Mediterrània.

L'escultura recuperada formava part d'un conjunt escultòric ideat per Enric Pladevall de 15 metres de llarg, 14 metre d'ample i 8 metres d'alt fet amb una diversitat important de materials tals com fusta, ferro, formigó, basalt i aigua, entre d'altres.
Empar Sáez.

Nascuda l'any 1963 Empar Sáez es va graduar en l'especialitat d'escultura a l'Escola Massana de Barcelona en la seva època de màxima expansió; l'artista dominava diverses tècniques i materials, tals com la fusta, la pedra o el bronze. Sáez va portar a terme una considerable trajectòria artística amb diverses exposicions, entre d'altres, al Temple Romà de Vic, a la Celleria d'Art Vic, a l'antiga Escola d'Arts i Oficis de Vic i al Col·legi d'Aparelladors. Els temes de les seves obres eren ben diversos, però la figura femenina va ser un dels grans fils conductors de la seva obra artística. La seva creació es va fer, durant dues dècades, en paral·lel a la docència, fent de professora de dibuix i modelatge a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic. L'artista morí a principis de juny de l'any 2015.

Empar Sáez va ser l'única dona escultora en el context artístic de Vic i la comarca en les dues darreres dècades de finals del segle XX i d'aquí la seva notorietat. Precisament, l'obra s'ha instal·lat als jardins de l'Espai Familiari el Centre de Dia dies abans del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.
Arxivat a