Manlleu celebra el 8-M amb la inauguració de la plaça de les Dones del Ter

La plaça, situada davant el Museu del Ter, vol retre homenatge a les protagonistes de la història tèxtil del Ter

La plaça de les Dones del Ter s'inaugurarà el pròxim 8 de març
La plaça de les Dones del Ter s'inaugurarà el pròxim 8 de març | Ajuntament de Manlleu
Redacció
04 de març del 2020
Actualitzat a les 20:27h
El pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Manlleu inaugurarà de la nova plaça de les Dones del Ter, situada davant el Museu del Ter. Tal com ha explicat l'ajuntament del municipi en un comunicat, la plaça "vol retre homenatge a les protagonistes de la història tèxtil del Ter".

A banda de la plaça, també s'obrirà un nou àmbit a l'exposició permanent del museu que portarà per títol "Les treballadores del tèxtil al Ter. Una majoria invisible".

L'acte d'inauguració comptarà amb l'actuació a les dotze del migdia de la coral "Les veus del Ter" i una jornada de portes obertes al museu de 10 del matí a dues del migdia.

Des de l'ajuntament assenyalen que, durant els últims anys, "els museus han pres consciència de la necessitat de fer visibles les dones en les col·leccions i, sobretot, en els relats". "Amb la voluntat de revertir el menysteniment del seu paper històric i reivindicar-les com a part legítima del patrimoni i la memòria col·lectiva, ja fa anys que al Museu del Ter posa les dones del tèxtil en el centre d’atenció", remarca el consistori.
Arxivat a