​Vic aposta pel sector del cavall amb un campionat mundial i altres proves destacades

La ciutat es prepara per liderar un projecte amb els èquids com a protagonistes que es donarà a conèixer a finals d'any

Els organitzadors, amb el regidor Titi Roca
Els organitzadors, amb el regidor Titi Roca | ACN
Redacció
04 de març del 2020
Actualitzat a les 15:08h
L'aposta de Vic pel món del cavall s'està intensificant en els últims anys. Aquest 2020, l'esdeveniment esportiu més gran de la ciutat serà l'acollida de dues proves del campionat mundial d'Endurance que organitza la Federació Eqüestre Internacional i que tindran lloc del 21 al 27 de setembre. Una en la categoria de cavalls joves i l'altra per a joves genets.

El regidor d'Esports de Vic, Titi Roca, ha posat en valor l'alt nivell d'esportistes, cavalls i l'ecosistema al voltant del món del cavall que hi ha a Vic i a la comarca. En aquest sentit, el regidor ha avançat que la ciutat es preparar per liderar un projecte al voltant del món del cavall. Roca no ha avançat detalls, però ha explicat que podria veure la llum a finals d'any.

És un fet que de de fa uns anys el món del cavall ha anat guanyat presència a Vic i Osona. El director tècnic de raid de la Federació Hípica Espanyola, Ignasi Casas, ha posat en valor que en els últims anys s'hagin guanyat 25 medalles en la modalitat de raid, una prova on es posa a prova la velocitat, l'habilitat i la resistència física i psicològica no només del cavall, sinó també del genet.

"És una disciplina molt complicada i malgrat té molts practicants arreu del món, no és un esport molt conegut", ha assenyalat Casas. "Estem molt contents de tenir tants bons genets a Vic", ha destacat, "com el Jaume Puntí, l'Àlex Luque o la Maria Àlvarez".

Jaume Puntí és campió del món i d'Europa de raid i ha coincidit a destacar que a Catalunya "hi ha molt bon nivell". Segons el genet, es donen dos factors que propicien l'èxit. D'una banda, les ganes i l'empenta del sector i dels genets i, de l'altra, les ganes de guanyar. "Tothom vol guanyar i fer-ho bé a casa i això fa que el nivell també sigui molt alt", ha afegit.

A partir del 16 de març i fins el 19, el Sucre acollirà el Curs Internacional de Veterinaris de la Federació Eqüestre Internacional. El 3 d'abril es convocaran les jornades tècniques de Raid Mercat del Ram. L'endemà, a la zona esportiva, hi haurà el Raid promoció Mercat del Ram. D'altra banda, de divendres dia 10 d'abril a diumenge 12, la zona esportiva de Vic acollirà el Campionat d'Espanya de Raid i el Raid Internacional, una prova pel mundial i l'europeu. La gran cita arribarà al setembre amb la prova mundial de joves cavalls i l'europea de joves genets.
Arxivat a