El conductor d'una carrossa del Carnaval de Torelló, apartat per un positiu d'alcoholèmia

Tolerància zero a la festa, que fa controls abans de començar el recorregut

Redacció
04 de març del 2020
Actualitzat a les 15:21h
El protocol de tolerància zero d'alcoholèmia en els conductors de les carrosses del Carnaval de Torelló d'enguany funciona a la perfecció. Segons ha pogut saber Osona.com, l'organització va vetar en la gran rua un dels xofers, després que donés un lleuger positiu en el control protocolari.

"No va ser un positiu molt alt, però suficient. No arribava al mínim per conduir un cotxe", explica una persona propera a l'organització. Però ja n'hi va haver prou.

Des de fa uns anys, l'organització exigeix que per portar la carrossa s'ha de marcar zero d'alcoholèmia. I per això és fan controls just abans de sortir. Si algú dona positiu, el conductor passa a ser el suplent que està obligat a tenir cada una de les carrosses.

I això és el que va passar, abans que comencés el recorregut. El conductor principal és va haver de quedar a terra (o a sobre la carrossa, però sense conduir) i el suplent, que sí que va marcar zero, li va agafar el relleu. 

La mesura, que ja fa temps que està activada al Carnaval de Torelló, s'ha estès aquest any a altres poblacions amb forta tradició de Carnestoltes, com Berga. 

Controls a la carretera

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vic, amb el suport de l’Àrea Regional de Trànsit, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, la Sala Regional de Comandament, la Unitat de Policia Administrativa, la Policia Local de Torelló, el Sistema d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil i altre personal sanitari, van dur a terme durant el cap de setmana de Carnaval un dispositiu de seguretat.

L’objectiu del dispositiu era prevenir i garantir la seguretat ciutadana, l’ordre públic i la seguretat a les carreteres, a més de denunciar les infraccions de trànsit, com el consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents.

Els mossos i la policia local van haver d’intervenir en un total de 21 incidents, 10 d’ells van ser per baralles i aldarulls.

Pel que fa al trànsit, durant el dispositiu no es va enregistrar cap accident. Es van fer 11 controls d’alcoholèmia amb un total de 236 lectures, de les quals hi va haver 20 denúncies per alcoholèmies administratives, tres per alcoholèmia penal, una negativa penal a sotmetre’s a les proves i tres per drogues administratives.

Per altra banda, es va aixecar una denúncia administrativa per la llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana,  per consum o tinença de substàncies estupefaents. A més, també es van posar 12 denúncies per ordenança municipal per orinar a la via pública.

Finalment, es van comptabilitzar tres delictes de furt, tres delictes de lesions i un robatori amb intimidació. També es va detenir una persona en un dels control d’alcoholèmia perquè tenia una ordre de detenció pendent.
Arxivat a